Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 14 έως Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου


ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 3
DESPICABLE ME 3
Σκηνοθεσία: Πιέρ Κοφέν, Κάιλ Μπάλντα, Έρικ Γκιγιόν.
Με τις φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Λευτέρη Ελευθερίου.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο
20.00 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Ο αγαπημένος μας Γκρου, λοιπόν, επανέρχεται σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Βλέπετε, εκεί που σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε κι εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική. Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του '80! που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου, που είναι όλα όσα ο Γκρου δεν είναι: όμορφος, πλούσιος, με μακριά, ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός!

Οι ταινίες της Illumination αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Από την ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος» το 2010 μέχρι και σήμερα, κάθε animation που βγάζει η εταιρεία του Κρις Μελεντάντρι (Εγώ, ο Απαισιότατος 2, Minions, Μπάτε Σκύλοι Αλέστε, Τραγούδα!) γίνεται επιτυχία, ενώ, πλέον, τα Minions, μετά και τη δική τους ταινία, έχουν εξελιχθεί σε πρωταγωνιστές παγκόσμιου βεληνεκούς!

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
WIND RIVER
Σκηνοθεσία: Τέιλορ Σέρινταν.
Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν.
Διάρκεια: 110 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη – Σάββατο & Δευτέρα, Τρίτη 21.45 (Μια προβολή)
Τετάρτη 22.15 (Μια προβολή)

Ένα κορίτσι τρέχει ημίγυμνο και ξυπόλητο στη χιονισμένη απεραντοσύνη του ορεινού Γουαϊόμινγκ. Είναι μία έφηβη Ινδιάνα - φανερά τρομοκρατημένη, σαν λαβωμένο αγρίμι. Μέρες μετά, ο Κόρι Λάμπερτ, ο ειδικός κυνηγός της περιοχής που οι κάτοικοι προσλαμβάνουν για να σκοτώνει τις τίγρεις που αποδεκατίζουν τα κοπάδια τους, ανακαλύπτει το παγωμένο πτώμα της. Το σοκ του είναι διπλό: το βιασμένο κορίτσι που έτρεχε να ξεφύγει ήταν φίλη με την κόρη του κι αυτό ξυπνά ακόμα πιο δύσκολες αναμνήσεις. Όταν μία πράκτορας του FBI έρχεται από την πρωτεύουσα για να ηγηθεί των ερευνών, ο Κόρι θα γίνει ο οδηγός της, ιχνηλατώντας τα στοιχεία του εγκλήματος στο χιόνι και προσπαθώντας να σβήσει τα δικά του τραύματα.

Τα στοιχεία του θρίλερ με το αναγκαίο σασπένς μαζί με θέματα τοποθετημένα στους επιβλητικούς χώρους και την ομορφιά των παγωμένων εκτάσεων του νέο-γουέστερν, συνδυάζει στην όμορφη αυτή, συναρπαστική, με έμμεσες πολιτικές αναφορές, βραβευμένη στις Κάνες (βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα») ταινία του, ο γνωστός μέχρι πρόσφατα για τα ωραία του σενάρια («Πάση θυσία», «Σικάριο, ο εκτελεστής») αλλά και τις ερμηνείες του, Τέιλορ Σέρινταν.

Στην εξοντωτική πορεία τους, μέσα από τις αχανείς, παγωμένες, με τις συχνές χιονοθύελλες, εκτάσεις της περιοχής, γύρω από τον ινδιάνικο καταυλισμό, ο σιωπηλός, θλιμμένος (με μια τραγωδία στο παρελθόν, για την οποία θα πληροφορηθούμε στη συνέχεια) Κόρι και η άπειρη, άσχετη, σχεδόν γελοία (ακόμη και στο ντύσιμό της) με το χώρο, Τζέιν, θα αντιμετωπίσουν το φόβο και τη δυσπιστία, ιδιαίτερα από τους καταπιεσμένους, έγκλειστους σ’ ένα αφιλόξενο χώρο, Ινδιάνους του καταυλισμού (έμμεσο σχόλιο του Σέρινταν για τη σημερινή, άθλια κατάσταση των εγκαταλειμμένων στη μοίρα τους αυτόχθονων Αμερικανών), πριν τελικά οδηγηθούμε στην αναπάντεχη λύση του μυστηρίου.

Με τον Σέρινταν να βρίσκει στην ευκαιρία, στη διάρκεια της πορείας, να αναπτύξει σωστά τους δυο χαρακτήρες, χάρη στο καλογραμμένο, με σωστό ρυθμό σενάριο, και να δημιουργήσει τη σωστή, συχνά ποιητική, ατμόσφαιρα, τόσο χάρη στη φωτογραφία του όσο και στη μουσική των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις. Πλάι στις εξαίρετες ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών αξίζει να αναφέρω κι εκείνη του Γκρέαμ Γκριν στο ρόλο του Ινδιάνου σερίφη.

Από ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Σεπτεμβρίου

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
SOLE E CATINELLE
Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουνζιάντε.
Πρωταγωνιστούν: Κέκο Ζαλόνε, Μίριαμ Νταλμάτζιο, Ορόρ Εγκουί.
Διάρκεια: 87 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα, Τρίτη 20.00 (Μια προβολή)
Τετάρτη 20.30 (Μια προβολή)

Ο Τζαλόνε υποδύεται εδώ έναν κακομοίρη –ο ίδιος, βέβαια, που απολύεται από βενετσιάνικο ξενοδοχείο, μετά διαπρέπει ως «Πλασιέ της Χρονιάς» πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες, πιάνει την καλή ξανοίγεται νεοπλουτίστικα και… δανειοληπτικά, και μετά έρχεται η κρίση, τα χρέη τρέχουν, ενώ έχουν τελειώσει και οι συγγενείς στους οποίους ο Κέκο έχει πουλήσει ηλεκτροσκούπα. Η μπουχτισμένη γυναίκα του τον παρατάει. Και σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον 10χρονο γιο του, Νικολό του τάζει διακοπές, εφόσον φέρει όλο 10άρια στον έλεγχο. Η αντίδραση του πατέρα με το που βλέπει τον άριστο έλεγχο του Νικολό, προσπαθεί να πείσει την δασκάλα να του κατεβάσει κάνα βαθμό: στην γυμναστική, στη διαγωγή; Κάπου… Να, όπως εκεί όπου οι γέροι του πατρογονικού χωριού του στο νότο –όπου, βέβαια, ο Κέκο πάει διακοπές τον γιό του προσπαθώντας ταυτόχρονα να πουλήσει και καμιά σκούπα– δεν ξέρουν καν τι εστί «παιδί», ένεκα η εγκατάλειψη της υπαίθρου. Πατέρας και γιος θα μπλέξουν με πλούσια γαλλοτραφή κληρονόμο και τον 10χρονο γιο της, ο δε Κέκο θα διανύσει όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση –από πλούσιος χρηματοπιστωτικός σύμβουλος που χαζομιλάει με κοσμικούς για γκολφ και σαμπανιζέ οίνους, έως κομμουνιστοσυνδικαλιστής που βγάνει διαπρύσιους προλεταριακούς λόγους, αλλά βάζει την γυναίκα να δουλέψει…

Ο Τζενάρο Νουνζιάντε σκηνοθετεί σατιρίζοντας πότε χοντροκομμένα και πότε με επιτυχημένες ατάκες, τα κακώς κείμενα της ιταλικής κοινωνίας, η οποία δεν διαφέρει και πολύ από τη δική μας. Μόνον που αυτή τη φορά, έχει φτιάξει μια ταινία–δρόμου, ένα οδοιπορικό προς το Βορρά των δύο πρωταγωνιστών από το Νότο, αναδεικνύοντας με εξαιρετική φωτογραφία το ιταλικό φυσικό τοπίο και τα μεσαιωνικά χωριά και καστέλα. Γενικά, έχουμε να κάνουμε με μια «καλοκαιρινή κωμωδία για χαβαλέ», στην οποία ο μικρός Ρόμπερτ Ντανκς, στο ρόλο του γιου είναι απολαυστικός,

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Σεπτεμβρίου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΑΡΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ, ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ & ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΛΟΣΑΞΟΦΩΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης