Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου Γέρακα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

Με λύπη υπέπεσε στην αντίληψή μας συνέντευξη του Προέδρου του Σωματείου του Α.Ο. Νηρέα Γέρακα, όπου εκφράζει παράπονα για «αδιαφορία» και «έλλειψη αθλητικής πολιτικής» του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι κινδυνεύει η βιωσιμότητα του σωματείου του επειδή ο Δήμος «δεν παραχωρεί προς χρήση επιπλέον διαδρομές στις ώρες που αυτός επιθυμεί» και ότι «Η πισίνα είναι άδεια και δεν τη δίνουν στο Νηρέα». Προς γνώση κάθε ενδιαφερόμενου σας ενημερώνουμε ότι το ποσοστό χρήσης του «Α.Ο. Νηρέα» στο κολυμβητήριο του Γέρακα τις καθημερινές και στο ωράριο 15:00 – 22:30 ανέρχεται στο 56% του συνόλου των διαθέσιμων διαδρομών ενώ τα Σάββατα και στο ωράριο 08:00 – 19:00 η χρήση φτάνει το 65%. Πέραν του μεγάλου ποσοστού χρήσης του σωματείου και σύμφωνα πάντα με την έως τώρα συνεργασία του Δήμου με τον σύλλογο οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου χρησιμοποιούνται από τον Νηρέα και για την διεξαγωγή έκτακτων προπονήσεων, αγώνων, τουρνουά κλπ. Ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν, ο Δήμος διαθέτει για εκγύμναση δωρεάν την αίθουσα οργάνων του 4ου Αθλητικού Κέντρου για τους αθλητές του Νηρέα σε ετήσια βάση.

Είναι λοιπόν εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο αβάσιμες είναι οι κατηγορίες περί μη υποστήριξης του συλλόγου από τον Δήμο. Άλλωστε, στη συνέντευξή του ο κος Πρόεδρος παραδέχεται ότι για τις κατακτήσεις του συλλόγου «συνετέλεσε φυσικά το ότι είχανε καλές συνθήκες προπόνησης και καλές εγκαταστάσεις». 

Για να μην μπερδευτείτε, το όλο θέμα αφορά στην αλλαγή ωραρίου και όχι κατάργηση μίας (1) διαδρομής και συγκεκριμένα μεταξύ 18:00 και 19:00, την οποία ο Δήμος αναγκάστηκε να κρατήσει προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών προγραμμάτων κολύμβησης και αυτό επειδή φέτος στις ακαδημίες κολύμβησης της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα προστέθηκαν και εκείνες της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.

Μετά από πολύωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου η μοναδική πρόταση που είχαμε από την πλευρά τους, ήταν η κατάργηση διαδρομών του κοινού κάτι τέτοιο δεν μπορούσαμε να το δεχθούμε διότι έπρεπε να προστατέψουμε το συμφέρον των κατοίκων του Δήμου μας. Φροντίσαμε όμως να κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες παραχωρήσεις από τη δική μας μεριά. Σημειώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στα προγράμματα κολύμβησης του Δήμου συμμετέχουν περισσότερα από 850 άτομα (ακαδημίες, προγράμματα ενηλίκων και κοινού), αριθμός ο οποίος βαίνει συνεχώς αυξανόμενος και δη με γεωμετρική πρόοδο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους σε λιγότερες διαδρομές από τις ήδη υπάρχουσες.

Είναι λυπηρό ο πρόεδρος του «Α.Ο. Νηρέα» να μειώνει τη συλλογική προσπάθεια του Δήμου και όσων συμμετέχουν σε αυτή, δηλώνοντας ότι μόνο όσοι ακολουθούν τον αγωνιστικό αθλητισμό δημιουργούν χαρακτήρα ενώ με τον μαζικό αθλητισμό, πάντα κατά την άποψή του, ακολουθεί κανείς λάθος δρόμο. Άποψη που προφανώς δεν συμμερίζονται οι χιλιάδες γονείς που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα προγράμματα του Δήμου με την αποκλειστική επίβλεψη απόφοιτων ΤΕΦΑΑ. Η συνεργασία του Δήμου για προώθηση παιδιών στις αγωνιστικές τάξεις του Νηρέα, διέφυγε μάλλον της προσοχής του προέδρου καθώς η πολιτική του Δήμου για συνεργασία με όλα τα σωματεία δημιουργεί ξεκάθαρες θέσεις για το ρόλο του καθενός στην αθλητική παιδεία.

Στην παρούσα φάση αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ότι ο Δήμος Παλλήνης καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει ανοιχτές και σε λειτουργία όλες τις αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις του και ειδικά φέτος που με την ανατίμηση του πετρελαίου θέρμανσης το κόστος λειτουργίας τους, ειδικά του κολυμβητηρίου εκτινάσσεται στα ύψη.

Το πρόβλημα δυστυχώς είναι γενικό και δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις. Πρέπει επιτέλους να αλλάξουν οι εγωιστικές αντιλήψεις που εμποδίζουν την κατανόηση μίας ευρύτερα αρνητικής κοινωνικής κατάστασης που μας ακουμπάει όλους. Η συμβολή πρέπει να είναι συλλογική, όχι μόνο στις απαιτήσεις αλλά και στις υποχρεώσεις και τις προσπάθειες του καθενός. Από τη δική μας πλευρά, ευελπιστούμε να καμαρώνουμε μαζί πολλά χρόνια επιτυχίας του Νηρέα Γέρακα και να συνδράμουμε σε αυτή την επιτυχία όπως έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση,
Το γραφείο τύπου Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π.

Παρακάτω επιστολή προς το Σωματείο: