Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυση σε 12χρονα; Είναι δυνατόν;

Μήνυση κατέθεσε γονέας του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, ζητώντας την ποινική δίωξη 10 μαθητών και των γονιών τους, κατηγορώντας τους για πράξεις (αδικήματα;) που διέπραξαν κατά την 3ήμερη κατάληψη τον Οκτώβριο.

Θεωρώ χρέος μου ως γονιός μαθητή του εν λόγω σχολείου, αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος να εκφράσω την κατηγορηματική  αντίθεσή μου με την πράξη αυτή. 

Μου είναι αδιανόητο να μηνύονται παιδιά 12-15 ετών και μάλιστα από γονιό που έχει παιδί στην ίδια ηλικία. Δεν τον γνωρίζω τον κύριο που έκανε τη μήνυση. Πρόκειται όμως για μια ενέργεια που προσωπικά με εξοργίζει. Στη συγκεκριμένη κατάληψη τα παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου,  δεν μπήκαν καθόλου στο σχολείο. Ήταν στο προαύλιο.

Δεν θα μπω στην ουσία των καταλήψεων γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος μου με το κείμενο τούτο. Αντίθετα διάβασα κείμενα που με αφορμή την αχαρακτήριστη κίνηση του γονέα προσπαθούν να δώσουν κομματικά χαρακτηριστικά στις καταλήψεις. Προσωπικά είμαι από αυτούς που διαφωνούν με τις καταλήψεις και μάλιστα πιστεύω ότι δεν έχουν καν πολιτικά χαρακτηριστικά.

Πράγματι στην παιδεία υπάρχουν τεράστια προβλήματα, υπενθυμίζοντας σε όλους σας αυτό το πιο πρόσφατο και πιο εξωφρενικό του να μην υπάρχουν βιβλία. Αναρωτηθείτε όμως όσοι έχετε παιδιά σε αυτή την ηλικία των 12-15 ετών αν είναι αυτό το ζητούμενο της κατάληψης. 

Όσο λάθος είναι να μηνύονται παιδιά για τις καταλήψεις, άλλο τόσο λάθος είναι να προσπαθούμε να δώσουμε κομματικό χαρακτήρα στις καταλήψεις.