Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου "Γρηγόρης Λαμπράκης"

Ένα μεγάλης σημασίας έργο έχει ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου στο Δήμο Παλλήνης. Αφορά τις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Αθλητικού κέντρου Παλλήνης, οι οποίες ως τελικό αποτέλεσμα θα έχουν ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο από κάθε πλευρά αθλητικό κέντρο που αρμόζει και στην εποχή μας και στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας αλλά και των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας.

Η μελέτη αυτή προϋπολογισμού 738.000 € που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και ήδη υλοποιείται, έχει ως στόχο την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, έτσι ώστε να αποτελούν πόλο έλξης και συγκέντρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με στόχο τόσο την ανάπτυξη του αθλητισμού όσο και την αναψυχή, προσφέροντας, υψηλής ποιότητας παροχές εξυπηρέτησης.

Το Αθλητικό Κέντρο της Δ.Ε. Παλλήνης βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης, στη συμβολή των Λεωφόρων Μαραθώνος και Ανθούσας, κομβικές οδικές αρτηρίες και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παλλήνης, με αποτέλεσμα, η επέμβαση να είναι και υπερτοπικού χαρακτήρα που θα σηματοδοτεί και θα αναβαθμίζει ολόκληρη την πόλη.

Οι κυριότερες παρεμβάσεις στο χώρο αυτό είναι:

· Δημιουργία αθλητικής διαδρομής, η οποία θα περιλαμβάνει πίστα jogging, ώστε να συνδυαστεί η άθληση με τον περίπατο.
· Ανακατασκευή των χώρων υγιεινής του κλειστού γηπέδου μπάσκετ με τη δημιουργία W.C. A.M.E.A.
· Κατασκευή χώρων υγιεινής, κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου, που θα περιλαμβάνουν και W.C. A.M.E.A.
· Ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και ποδηλάτων - μοτοσυκλετών.
· Δημιουργία υπαίθριου χώρου άθλησης ενηλίκων με κατάλληλα όργανα γυμναστικής.
· Δημιουργία υπαίθριων καθιστικών χώρων για στάση και ανάπαυση.
· Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού τόσο κατά μήκος της αθλητικής διαδρομής όσο και στο χώρο στάθμευσης, προκειμένου να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες χρήσης του χώρου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
· Ενίσχυση της υπάρχουσας άρδευσης του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου.
· Ενίσχυση υπάρχουσας φύτευσης και προσθήκης νέας όπου απαιτείται.

Οι σχετικές μελέτες εκπονήθηκαν από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης η οποία και θα ελέγχει την πορεία των εργασιών.