Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου


ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ
THE SECRET LIFE OF PETS
Σκηνοθεσία: Γιάροου Τσένεϊ, Κρις Ρενό.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.45 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί πώς περνούν την ημέρα τους τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ενώ εμείς είμαστε εκτός σπιτιού; Μας περιμένουν καρτερικά να επιστρέψουμε ή μήπως έχουν κι αυτά τη ζωή τους και τον κοινωνικό τους κύκλο;

Φέτος το καλοκαίρι, ο Κρις Μελεντάντρι των Despicable Me και Minions μάς φέρνει στη μεγάλη οθόνη τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων και συγκεκριμένα του Μαξ, του Δούκα, της Γκίτζετ, της Κλόη και του Μελ, που από τη θαλπωρή των διαμερισμάτων τους, στην καρδιά του Μανχάταν, βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Κι όλα αυτά, εξαιτίας του ανταγωνισμού που γεννιέται ανάμεσα στον «κατοικίδιο» Μαξ και τον Δούκα, όταν η Κέιτι, η γλυκιά ιδιοκτήτης του Μαξ ξαφνικά τού φέρνει τον αδέσποτο Δούκα στο σπίτι. Ο μπόγιας, αλλά και τα αδέσποτα δε βλέπουν και με πολύ καλό μάτι τις νέες αφίξεις των καλοζωισμένων κατοικίδιων και το κυνηγητό που ακολουθεί δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Η αρχική ιδέα, όπως την περιέγραψε ο Μελεντάντρι στους σεναριογράφους ξεκίνησε από μια εικόνα: ένας σκύλος που παρακολουθεί το αφεντικό του να φεύγει από το σπίτι για δουλειά. Μόλις κλείνει η πόρτα, το σκυλί πετάει το φαγητό του και τρέχει στο ψυγείο να βρει κάτι καλύτερο να φάει. Αυτή η εικόνα ακολούθησε την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής, έχοντας πάντα κατά νου πως αυτό που χαρακτηρίζει όλες τις παραγωγές της Illumination είναι το χιούμορ και το συναίσθημα. Και η δράση λαμβάνει χώρα σε μια πολυκατοικία στην καρδιά της Νέας Υόρκης κι έτσι έχουμε πολλά κατοικία τα οποία, μόλις φεύγουν τα αφεντικά τους, το γλεντάνε, κάνοντας όλα όσα τους απαγορεύουν οι ιδιοκτήτες τους, αρκεί, στο τέλος της ημέρας, να είναι εκεί, πίσω από την πόρτα, για να τους υποδεχτούν χαρούμενα. Όλα τα ζώα της ταινίας συμπεριφέρονται σαν… ζώα ώστε και ο θεατής να μπορεί να αναγνωρίζει συμπεριφορές των δικών του κατοικίδιων στους ήρωες της ταινίας.

Ας γνωρίζουμε τους ήρωές μας… ΜΑΞ, ένα καλοζωισμένο ημίαιμο τεριέ που θα χρειαστεί να βρει θάρρος ώστε να επιστρέψει σπίτι. ΔΟΥΚΑΣ, ένα τεράστιο, ατσούμπαλο αδέσποτο που η Κέιτι το φέρνει σπίτι ώστε να γίνει ο αδερφός του Μαξ, είτε του αρέσει είτε όχι αυτό του Μαξ. ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΑΣ, ένα αξιολάτρευτο αλλά τρελαμένο, μην πούμε θεοπάλαβο, λαγουδάκι που φτιάχνει ένα στρατό από «Πεταμένα κατοικίδια» για να εκδικηθεί τους άκαρδους ιδιοκτήτες που τα πέταξαν (κι αυτόν) στο δρόμο. ΚΛΟΗ, μια χοντρή γάτα που το μόνο που την νοιάζει είναι το φαγητό. ΓΚΙΤΖΕΤ, η αθώα, μυστική θαυμάστρια του Μαξ, το πομεράνιαν αυτό μπορεί να γίνει απίστευτα δυνατό και αποφασιστικό. ΤΙΒΕΡΙΟΣ, ένα μοναχικό γεράκι που έχει οξύ πνεύμα και καλο-ακονισμένα νύχια. ΜΕΛ, ένα υπεραισιόδοξο παγκ που έχει τον τρόπο του με τις γυναίκες, ΜΠΑΝΤΙ, το σαρκαστικό ντάσχουντ είναι το πρώτο που έρχεται και το τελευταίο που φεύγει. ΠΑΠΠΟΥΣ, ένα ηλικιωμένο Μπάσετ Χουντ που ξέρει απέξω κι ανακατωτά την πόλη. ΟΖΟΝ, μια αδέσποτη γάτα που όσο χάλια είναι εξωτερικά τόσο χάλια είναι και εσωτερικά.

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΗΣ
BASTILLE DAY
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουότκινς.
Πρωταγωνιστούν: Ίντρις Έλμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι.
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ώρα έναρξης: 22.45 (Μια προβολή)

Ο Μάικλ είναι ένας μετρ της μικροκλοπής. Ξαφρίζει του πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα παρά μόνο όταν είναι πλέον αργά. Μέχρι την ημέρα που θα κλέψει την λάθος τσάντα και θα μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Και ενώ προσπαθεί να απεμπλακεί από όλο αυτό ένας πρώην πράκτορας της CIA θα βρεθεί στο δρόμο του. Καταιγιστική δράση στην πόλη του Φωτός με τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Ίντρις Έλμπα και τον Ρίτσαρντ Μάντεν (Game of Thrones).

Η προβολή της ταινίας είχε αναβληθεί το Νοέμβριο του 2015 στη Γαλλία λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι. Στη συνέχεια έκανε πρεμιέρα μία μέρα πριν το μακελειό στη Νίκαια και αποσύρθηκε εκ νέου άρον άρον από τους κινηματογράφους της Γαλλίας…