Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η πρεμιέρα της Πολιτιστικής Άνοιξης

Κάντε κλικ στην εικόναγια περισσότερες φωτογραφίες
Η «Πολιτιστική Άνοιξη 2016» πιστή στο ραντεβού της και αυτή την χρονιά έκανε την πρεμιέρα της τη Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Kέντρο Γέρακα με την συναυλία για τη λήξη των προγραμμάτων της Μουσικής Σχολής Φιλαρμονικής του Δήμου μας.

Κλασικές και μοντέρνες μελωδίες από κρουστά και πνευστά όργανα δημιούργησαν ένα άκρως ενδιαφέρον πάντρεμα ακουσμάτων το οποίο αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την πρόοδο και το μεράκι των παιδιών για τη μουσική αλλά και τη σημαντική συνεισφορά των καθηγητών στην εξέλιξη τους:

Κλαρινέτο: Λιουδάκι Κατερίνα, Τσάμου Ασημίνα
Φλάουτο: Λαβράνου Μαρία
Σαξόφωνο: Τσακμακλή Μαριέτα
Τρομπέτα: Μωραϊτης Γιάννης
Κόρνο: Μπακούρης Αναστάσιος
Τρομπόνι: Κλαβανίδης Σταύρος
Κρουστά: Ωραιόπουλος Χρήστος
Τούμπα: Καμβυσίδης Παναγιώτης

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή λειτουργία των τμημάτων της Φιλαρμονικής και κατ’ επέκταση στη μουσική - πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας.

Σε μουσικούς ρυθμούς κινήθηκε και η δεύτερη μέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Άνοιξης καθώς οι παιδικές χορωδίες Δ.Ε. Γέρακα & Δ.Ε. Παλλήνης ανέβηκαν στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα για να τραγουδήσουν την δική της μουσική ιστορία.

Μελοποιημένη ποίηση, παιδικά τραγούδια αλλά και ξένο ρεπερτόριο κράτησαν συντροφιά στο κοινό που σιγοτραγουδούσε και χειροκροτούσε ενθουσιασμένο την εξαιρετική απόδοση των παιδιών αλλά και την προσπάθεια των καθηγητριών τους, κ. Μιχαηλίδη Φερενίκης και κ. Πετροπούλου Αλεξίας.