Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Προβολή της ταινίας "Το Αλάτι της Γης" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 21:00 στην προβολή της ταινίας Το Αλάτι της Γης - The Salt of the Earth (ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΡΟΒΟΛΉ ΤΗΣ ΣΕΖΌΝ).

Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Κατά τα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει ανά τις ηπείρους, στα χνάρια μιας ανθρωπότητας που συνεχώς αλλάζει. Έγινε μάρτυρας των μεγαλύτερων γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας και είχε να παρουσιάζει ένα τεράστιο φωτογραφικό αρχείο ως αφιέρωμα στην ομορφιά του πλανήτη. Η ζωή του και το έργο του μας γίνονται γνωστά από τον γιο του, Ζουλιάνο, που συνόδευσε τον πατέρα του στα τελευταία του ταξίδια, και τον Βιμ Βέντερς που ασχολείται επίσης επαγγελματικά και με τη φωτογραφία.

Λίγα Λόγια
Γαλλοβραζιλιάνικο ντοκιμαντέρ, του 2014 που διαρκεί 110 λεπτά.
Bραβευμένο τρεις φορές στις Κάννες και υποψήφιο για Όσκαρ, το ντοκιμαντέρ των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο ξεπερνά την απλή καταγραφή της ζωής και του έργου του διάσημου βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάντο. Σπάει το κάδρο και μεταμορφώνεται σ' ένα ένα φιλμ κρίσιμα πολιτικό και εξαιρετικά ουσιώδες. Ενα ντοκιμαντέρ σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders
Σενάριο : Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders, David Rosier
Πρωταγωνιστές : Sebastião Salgado, Wim Wenders, Lélia Wanick Salgado

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.