Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Δραστηριότητες στην Ανθούσα

Για τις "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ" ενημερώνει του κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας, μέσα από το blog του.

Γράφει λοιπόν:
"Ο Ιούλιος παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ήταν και ένας πολύ δημιουργικός μήνας για το προάστειό μας.
Ξεκίνησε με τα "ΑΝΘΟΥΣΙΩΤΙΚΑ" και 
για μια βδομάδα (3 έως 8 Ιουλίου) δόθηκε η ευκαιρία να τιμηθεί η πολιούχος μας, 
να διασκεδάσουν οι πολίτες δωρεάν στην πλατεία Ηρώων για τρεις (3) βραδιές με τα μουσικά προγράμματα (Κρητικά-Νησιώτικα από το Σύλλογο Κρητών Γέρακα, 
Ρεμπέτικα και Δημοτικά τραγούδια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλών Μεσογείων, 
Λαϊκή βραδιά με τον συντοπίτη μαςτραγουδιστή Χρήστο Σεβαστό), 
να παρακολουθήσουν δύο (2) θεατρικές παραστάσεις στο υπαίθριο θεατράκι του πάρκου μας (από το εφηβικό τμήμα τηςΘεατρικής δημιουργίας Δ.Ε Παλλήνης και τη θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Ανθούσας) 
καθώς επίσης και στο ‘’Πανηγύρι΄΄ στο πάρκιν της EXPO ATHENS.

Η διοργάνωση έγινε από τη Δημοτική Ενότητα και τη συμμετοχή των τοπικών Συλλόγων της Ανθούσας (Εξωραϊστικός, Ατλαντίς, Εκπολιτιστικός, Γυναικών) Φωτογραφίες στο αρχείο της σελίδας μας από τις εκδηλώσεις στην πλατεία Ηρώων.
Συνεχίστηκαν τα θαλάσσια μπάνια από το ΚΑΠΗ με μεγάλη συμμετοχή συντοπιτών μας.
Παράλληλα στη Δημοτική Ενότητα, αν και έχουν μείνει Τρείς και ο Κούκος (στην κυριολεξία) έγιναν και τα παρακάτω σημαντικά έργα:

Τοποθετήθηκαν 370 νέα φωτιστικά σώματα τύπου led σε αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λαμπτήρων και τοποθετήθηκαν νέα σε περιοχές που δεν φωτίζονταν.
Έγινε αποψίλωση όλων των κεντρικών δρόμων, πλατειών και παιδικών χαρών.
Έγινε ψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις ευαίσθητες περιοχές.
Ανακαινίσθηκε ο χώρος του παλαιού Κοινοτικού ιατρείου και σύντομα θα μεταφερθεί το ΚΕΠ, απελευθερώνοντας το χώρο που ήταν προς όφελος του Γυμνασίου.
Ολοκληρώνονται οι εργασίες αυτοματισμού του Αντλιοστασίου που τροφοδοτεί τη δεξαμενή από τον αγωγό της Μεσογείων και εξασφαλίζεται η συνεχής κάλυψη ,σε περίπτωση μη επάρκειας από αγωγό Πεντέλης.
Έχει προγραμματιστεί και ο καθαρισμός του αντιπυρικού χωματόδρομου , παράλληλα με το ρέμα από τη Μεσσήνης μέχρι τη συμβολή με τη Σύρου, ο οποίος είναι σημαντικός για την προσπέλαση πυροσβεστικών μέσων και την προστασία της περιοχής σε περίπτωση πυρκαγιάς"


Δείτε την πρωτότυπη ανάρτηση

Σημείωση: Ο Σύλλογος είναι ο αρχαιότερος της ΑΝΘΟΥΣΑΣ, ιδρύθηκε το 1953 και μέχρι το1979 που ιδρύθηκε η Κοινότητα αποτελούσε την πρώτη και μοναδική αυτοδιοίκηση της Ανθούσας. 
Έχει ιδιόκτητη έδρα στη συμβολή των οδών ΑΙΓΙΟΥ και ΜΕΣΣΗΝΗΣ, στην Ανθούσα Αττικής.
Το σημερινό Δ.Σ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 15- 1- 2012 και συγκροτήθηκε σε σώμα την
19- 1-2012 είνα:
Πρόεδρος: Γιώργος Τριάντης, Αντιπρόεδρος: Μαρία Τασούλη, Γ.Γραμματέας: Παν. Γιαραμαζίδης
Ταμίας: Χρήστος Λύκουρας, Μέλη : Τοπιντζής Ευάγγελος, Καραδημητρίου Αγγ, Κιοπεκτζής Λαζ.