Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την παρουσίαση των συμπερασμάτων της ΚΕΔΚΕ σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Έντονο ήταν το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε πριν φτάσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα αναφερθώ σε ολόκληρο το παρασκήνιο, παρά μόνο στη συμφωνία (πριν) να μην υπάρξει απόφαση περί ψηφίσματος, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλαπλά ψηφίσματα, ένα για κάθε παράταξη. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τον τίτλο του θέματος στην ημερήσια διάταξη, που ήταν ξεκάθαρα για συζήτηση, όσο και από το κείμενο που υπέγραψαν τα μέλη της μειοψηφίας και κατέθεσαν καθυστερημένα στο Δήμο, στο οποίο επίσης ξεκάθαρα αιτούνται τη συζήτηση του θέματος.


Η συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν τηρήθηκε από την αντιπολίτευση, αλλά σήμερα προσπαθώντας να ξεπεράσει τις αδυναμίες της, και επιδεικνύοντας έλλειμμα συνεργασίας και συνεννόησης, εξαπολύει κατηγορίες κατά δικαίων και αδίκων.


Τα πράγματα όμως είναι τόσο απλά. Τι πιο εύκολο από το να έχει η πλειοψηφία ένα ψήφισμα που θα αποτελούσε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Εμείς απλά σεβόμαστε και τηρούμε αυτά που λέμε. Εσείς;