Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 21-27/06/2018



BOOK CLUB
Σκηνοθεσία: Μπιλ Χόλντερμαν.
Πρωταγωνιστούν: Ντάιαν Κίτον, Τζέιν Φόντα, Άντι Γκαρσία, Κάντις Μπέργκεν, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.
Διάρκεια: 104 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη έως Κυριακή 21.00 (Μια προβολή)


Η Νταϊάν (Νταϊάν Κίτον) έμεινε πρόσφατα χήρα, μετά από 40 χρόνια έγγαμου βίου. Η Βίβιαν (Τζέιν Φόντα) απολαμβάνει μια ερωτική ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Η Σάρον (Κάντις Μπέργκεν) προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει ένα διαζύγιο 10 ετών. Η Κάρολ (Μαίρη Στίνμπεργκεν) βλέπει τον γάμο της να καταρρέει, έπειτα από 35 χρόνια. Οι ζωή τεσσάρων φίλων θα αλλάξουν δια παντός μετά την ανάγνωση του περιβόητου βιβλίου «50 Αποχρώσεις του Γκρι» που θα πυροδοτήσει μια σειρά από εξωφρενικές επιλογές και κωμικές καταστάσεις. Νέοι έρωτες αλλά και αναζωπύρωση παλιών σκανδαλίζουν τις τέσσερις γυναίκες με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Μια γλυκιά και ειλικρινής κωμωδία που αποδεικνύει πως ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή.

Ο Μπιλ Χόλντερμαν δεν είχε καμία δυσκολία να βγάλει εις πέρας το σενάριο των τεσσάρων γυναικών, που συναντιόνται και σχολιάζουν ένα βιβλίο κάθε φορά και αυτή τη φορά το «50 αποχρώσεις του γκρι», που τις ωθεί να κάνουν πράγματα που ποτέ δεν είχαν διανοηθεί. Η ευκολία του σκηνοθέτη, έγκειται στο γεγονός ότι συνεργάζεται με ηθοποιούς που επίσης, δεν έχουν καμία δυσκολία να υποδυθούν τους εαυτούς των. Και αυτές είναι οι «αειθαλείς» Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν και Μαίρη Στίνμπεργκεν, που δεν έχουν καμία ανάγκη καθοδήγησης. Απλά είναι υπέροχες, απολαμβάνουν τους ρόλους των και δεν διστάζουν ακόμα και να «τσαλακώσουν» τον εαυτό τους. Δίπλα, σ’ αυτές τις «μεγάλες» κυρίες του σινεμά, παίζουν οι Άντι Γκαρσία, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Κρεγκ Τ. Νέλσον και Ντον Τζόνσον, που και αυτοί δεν έχουν ανάγκη ιδιαίτερων συστάσεων. Το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη κωμωδία, που θα ικανοποιήσει όχι μόνο το target group της, αλλά και νεότερες ηλικίες που θα ταυτιστούν με τα ενήλικα παιδιά της μιας από τις τέσσερις φίλες.

ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ
LOVING PABLO
Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα.
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζουλιέρ Ρεστέπο.
Διάρκεια: 123 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη έως Κυριακή 23.00 (Μια προβολή)
Δευτέρα & Τρίτη 21.00 & 23.10 (Δυο προβολές)
Τετάρτη 21.30 (Μια προβολή)


Η άνοδος και η πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Πάμπλο Εσκομπάρ, μέσα από τα μάτια της ερωμένης του και διάσημης δημοσιογράφου Βιρχίνια Βαγιέχο. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Εσκομπάρ στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Βαγιέχο με τίτλο «Loving Pablo, Hating Escobar».

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Χαβιέρ Μπαρδέμ - που είναι και παραγωγός της ταινίας - επιθυμούσε τη δημιουργία μιας ταινίας με πρωταγωνιστή τον πιο περιβόητο ναρκέμπορα όλων των εποχών. Αυτό που ο ηθοποιός ξεχώρισε στο «Αγαπώντας τον Πάμπλο» είναι ότι η ταινία παρουσιάζει τον Εσκομπάρ μέσα από τα μάτια της ερωμένης του Βιρχίνια Βαγιέχο, καθώς και όλων εκείνων που γνώρισαν τις πιο ανθρώπινες πτυχές του. Όλων εκείνων που γνώρισαν τον Πάμπλο μέχρι να ανακαλύψουν ποιος είναι ο Εσκομπάρ. Η ταινία ξεκινά από την εποχή που ο Εσκομπάρ είναι ήδη ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ακόμα όμως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει από που πηγάζει η μεγάλη περιουσία και η εξουσία του. Η γνωριμία του με τη Βαγιέχο έγινε το 1982 και έκτοτε και για τα επόμενα πέντε χρόνια, η διάσημη τότε δημοσιογράφος, κοσμική και πρώην μοντέλο ήταν η ερωμένη του, το πιο έμπιστό του άτομο, η πληροφοριοδότης του.

Το «Αγαπώντας τον Πάμπλο» είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός σκηνοθέτης συνεργάζεται με τη βραβευμένη με Όσκαρ Πενέλοπε Κρουζ, κάτι που δεν ισχύει για τον σύζυγό της, επίσης βραβευμένο με Όσκαρ Χαβιέρ Μπαρδέμ, με τον οποίο ο ντε Αρανόα μετρά πια τρεις συνεργασίες, με πιο αλησμόνητη εκείνη στις βραβευμένες «Δευτέρες με Λιακάδα» (2002). Ταυτόχρονα, η ταινία σηματοδοτεί την τέταρτη κινηματογραφική συνάντηση του ζεύγους Κρουζ-Μπαρδέμ, μετά τα «Jamon Jamon» (1992), «Vicky Christina Barcelona» (2008) και «Ο Συνήγορος» (2013).