Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ομιλία συζήτηση με θέμα την εφηβεία και την προσκόλληση σε ουσίες διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα

Άλλη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα. Την Κυριακή 11/3/18 και ώρα 11:00 πμ στον χώρο του Σχολείου υποδέχεται την Ψυχολόγο κα Μαρία Γρίβα.

Το θέμα της συζήτησης - ομιλίας της κα Γρίβα θα είναι:
"Εφηβεία: Εξάρτηση και Προσκόλληση σε Απαγορευμένες Ουσίες και συνήθειες. Τρόποι αντιμετώπισης, βοήθειας και στήριξης στον Έφηβο"

Το κίνητρο για αυτήν την συνάντηση ήταν οι προβληματισμοί των γονέων, σε μια μόδα που έχει εισχωρήσει στις κοινότητες των εφήβων, με σκοπό την αποδοχή τους στα μάτια των συνομηλίκων τους.

Οι έφηβοι φυσικά και μπορούν να εμπλακούν με το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά με διάφορους τρόπους. Δυστυχώς οι έφηβοι δεν καταλαβαίνουν τη σχέση και τις συνέπειες που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον. Στην ηλικία αυτή ο πειραματισμός με το κάπνισμα, το αλκοόλ, αλλά και τα ναρκωτικά είναι αρκετά συχνός.
Πόσο καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι είμαστε σαν γονείς;

Μαρία Γρίβα
M.Sc Ψυχολόγος- Παιδοψυχολόγος
Mέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής και Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Κάτοχος της ευρωπαϊκής πιστοποίησης ψυχολόγου - EUROPSY.