Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ο Αστακός (The Lobster), στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Ο Αστακός - The Lobster".
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ένα σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ένας απεγνωσμένος Άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, βρίσκεται στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί, και ερωτεύεται, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Λίγα Λόγια
Ελληνοβρετανική σινεφίλ ταινία, του 2015 που διαρκεί 118 λεπτά.
Ένα σατιρικό, σουρεαλιστικό ρομάντσο με οξυδέρκεια στην παρατήρηση της ανθρώπινης ψυχής και το μαύρο χιούμορ σε φουλ φόρμα από τον μόνιμο σεναριογράφο του Λάνθιμου, Ευθύμη Φιλίππου. 

Αν κάτι καινούριο υπάρχει στον «Αστακό» πέρα από την δυνατότητα να εξερευνήσει περαιτέρω τον αλλόκοτο ζωολογικό κήπο που ονομάζουμε κοινωνία, τότε αυτό δεν είναι άλλο από μια αίσθηση ενός βαθύ, αφοπλιστικού ρομαντισμού, που διαπερνά το φιλμ και τελικά το απογειώνει.
Μία από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων ετών από Έλληνες δημιουργούς, η οποία κατάφερε να αποσπάσει υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας ‘Α Ανδρικού Ρόλου για τον Colin Farrell και το Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο : Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστές : Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ