Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Δήμος Παλλήνης: Ανακοίνωση για τα πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων

Τελευταία διαπιστώθηκε μετά από καταγγελίες ότι κάποιοι ασυνείδητοι σκοτώνουν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες). Επίσης καθημερινά διαπιστώνουμε πολλές εγκαταλείψεις ζώων σε όλη την περιοχή. Αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Ο Δήμος Παλλήνης, υπενθυμίζει ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησης τους, διώκονται αυτεπαγγέλτως και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Έχοντας την υποχρέωση της διαχείρισης αλλά και της προστασίας τους, ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι οποιαδήποτε περίπτωση ενεργητικής ή και παθητικής κακοποίησης, πόσο μάλλον και δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου, θα επιφέρει αμέσως τις αρμόζουσες νομικές συνέπειες. Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας οι οποίοι διαπιστώνουν κάτι από τα παραπάνω, να καταγγέλλουν το γεγονός είτε στην αστυνομία (100), είτε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, (2106604725) είτε στο τοπικό φιλοζωϊκό σωματείο (‎6971703944).

Επίσης παρακαλούνται οι συμπολίτες μας - ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια του περιπάτου, δεδομένου ότι πλέον τα δηλητήρια δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Ο Δήμος μας δεν αρκείται στα μηνύματα ευαισθητοποίησης όσο αφορά την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα τα οποία έχουν το ίδιο δικαίωμα διαβίωσης στο κοινό μας περιβάλλον, και καλεί τους πολίτες σε συνεργασία, ώστε να παταχθεί και να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος τους. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα (το οποίο κάλλιστα μπορεί να έχει συνέπειες απέναντι σε οποιοδήποτε έμβιο πλάσμα), ο Δήμος ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ, θα είναι αμείλικτος απέναντί του και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.