Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Δύο σημαντικές διακρίσεις για το ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙΣ

Δύο σημαντικές διακρίσεις για το ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙΣ θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα ΧΑΝ Αθηνών, Ακαδημίας 36 και Ομήρου (8ος όροφος).

Η πρώτη διάκριση αφορά τη βράβευση από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο της χώρας μας, με το Πρώτο βραβείο Ποίησης και Εικονογράφησης για το 2017 στο μέλος του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙΣ και συμπολίτισσάς μας κας Κωνσταντίας Φαγαδάκη, για την ποιητική της συλλογή «Αθάνατη Σπορά» έκδοση της εκδοτικής ομάδας Πέντανδρον του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.

Η δεύτερη διάκριση αφορά την απονομή ειδικού βραβείου από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στην εκδοτική ομάδα του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙΣ, "ΠΕΝΤΑΝΔΡΟΝ".
Το σκεπτικό της βράβευσης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών αφορά στο ότι το ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. μέσω των εκδόσεων του «βρίσκεται δίπλα στους Δημιουργούς καθώς εκδίδει ΔΩΡΕΑΝ τα έργα τους, τα οποία αναρτά στο Διαδίκτυο, για να διαβαστούν ελευθέρως, από το αναγνωστικό κοινό».



Λίγα λόγια για το ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ:
Τον Νοέμβριο του 2013, το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. ελάμβανε ως σωματείο νομική υπόσταση με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Έκτοτε λειτουργεί με πανελλαδική προοπτική, αφουγκραζόμενο την τοπική κοινωνία αλλά και τον παλμό μιας κοινωνίας σε κρίση ιδεών, ιδανικών και αξιών. Οι ανήσυχοι και ελεύθεροι από προκαταλήψεις πολίτες που το ίδρυσαν, ευθύς αμέσως δραστηριοποιήθηκαν και στους τρεις τομείς που συνθέτουν τον λόγο ύπαρξής του και αποτελούν το ακρωνύμιό του, δηλαδή τον Αθλητικό, τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό.
http://www.athlepolis.gr