Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Προστατεύουμε το περιβάλλον, στηρίζουμε το σχολείο μας

Ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από την ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών και τηγανέλαιου, με την παιδαγωγική υποστήριξη της Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των διευθυντών και των εθελοντών εκπαιδευτικών που θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα , όπου παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της δράσης, παρουσία και των αρμοδίων αιρετών στελεχών του Δήμου Παλλήνης, της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Η ανακύκλωση χαρτιού εκτελείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, "Έλα στον Κύκλο μας".

Υλοποιήθηκε ήδη η διανομή των κάδων που θα βρίσκονται στα προαύλια των σχολείων και των χαριτωμένων χορτοφάγων για τους διαδρόμους και τα γραφεία των εσωτερικών χώρων. Το ανακυκλώσιμο χαρτί θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία βιβλίων ανάγνωσης με την μέθοδο braille.

Η ανακύκλωση μπαταριών γίνεται σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ Α.Ε. και η ανακύκλωση τηγανελαίων σε συνεργασία με την εταιρεία Oil4Life.

Για τη διασφάλιση της καθαριότητας στα σχολεία και την ασφαλή συλλογή του τηγανελαίου, η συλλογή από τους μαθητές θα γίνεται σε πλαστικά μπουκάλια 1-1,5 λίτρου (αναψυκτικών ή νερού), τα οποία θα τοποθετούνται εντός κάδου. Η παραλαβή των μη βρώσιμων ελαίων (τηγανελαίων) γίνεται με την ταυτόχρονη παράδοση στα σχολεία καθαριστικών ή άλλων προϊόντων που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.

Η επίδοση των σχολείων μετριέται σε πόντους, οι οποίοι θα προκύπτουν από τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέχθηκαν και οι επιδόσεις των σχολείων θα παρουσιάζονται στην δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση www.followgreen.gr/pallini/school, και θα ανανεώνονται 1 φορά μηνιαίως.

Τι ρίχνουμε στον χαρτοφάγο?
Εφημερίδες.. Περιοδικά.. Διαφημιστικά Φυλλάδια.. Καταλόγους.. Λογαριασμούς.. Φακέλους..  Χαρτί τυπωμένο.. παλιά αρχεία… Τετράδια.. μπλοκ… κατεστραμμένα βιβλία... Χάρτινες σακούλες... ρολό από χαρτί υγείας - κουζίνας... σακουλάκι φαγητού… εισιτήρια...

Α… και κάτι ακόμα…
στον χαρτογράφο δεν αρέσουν τα λαδωμένα και οι τυρόπιττες!!!!