Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Παλλήνης - ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση: Οργάνωση εργαστηρίου κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων

Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, οργανώνει εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων για ενήλικες, με θέμα: "Ο ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΣ"

Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την κατασκευή «βροχοποιού» (rainstick) με την καθοδήγηση της ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας κατασκευής κρουστών της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Μετά από δημιουργική πορεία χρόνων, η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποκτήσει μια σημαντική παράδοση στην πρωτότυπη και χειροποίητη κατασκευή μουσικών οργάνων. Η κατασκευή των παραδοσιακών οργάνων αποτελεί το μέσο για επαφή με τη μουσική εν γένει, και ως δημιουργία με φυσικά υλικά, συνδράμει στη γνωριμία και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, ενισχύοντας τον κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα της δράσης.

Τα μέλη της ομάδας κρουστών, με την καλλιτεχνική εμπειρία τους, θα μεταδώσουν την τεχνογνωσία αυτή, στο βιωματικό εργαστήρι και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους το μουσικό όργανο που κατασκεύασαν με τη βοήθεια τους.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε μία τρίωρη συνάντηση, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, 6μμ-9μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης, Φειδιππίδου 25Α.

Αιτήσεις - Δηλώσεις Συμμετοχής:
Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης, Φειδιππίδου 25Α, Πλατεία Ελευθερίας, Παλλήνη.
Πληροφορίες: Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλ.
Τηλ: 210 6033160 (ώρες 9:00΄-14:00΄)