Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ

Ήταν 7/10/2007, ακριβώς 10 χρόνια πριν, όταν έκανα την πρώτη ανάρτηση στο www.dimitriskarras.com, περνώντας στη νέα εποχή, εγκαταλείποντας σιγά-σιγά το newtime.gr που λειτουργούσε από τις αρχές του 2000 (σε frontpage για όσους ξέρουν).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.
10 χρόνια με 3.210 αναρτήσεις, χωρίς ψέματα, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψεύτικους και υπερβολικούς τίτλους για να τραβάνε κλικ. Μη με παρεξηγήσετε, δεν διεκδικώ μοναδικότητα. Υπάρχουν κι άλλα sites (κάνα δυό) που σέβομαι και επικροτώ την παρουσία τους.

Αυτά τα 10 χρόνια είδα πολλά sites να δημιουργούνται και εξίσου πολλά να κλείνουν. Συνήθως ήταν για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές σκοπιμότητες. Μπήκα αρκετές φορές στον πειρασμό της αντιπαράθεσης, σας ζητώ συγγνώμη, ελπίζω να το αποφύγω στο μέλλον.

Αυτά τα 10 χρόνια όλα έχουν αλλάξει. Γεννήθηκε το facebook, που εξελίχθηκε σε βασική πηγή επισκεψιμότητας όλων των sites (ανάρτηση που δεν κοινοποιείται στο facebook δεν την βλέπει κανείς). Από εκεί που πριν 10 χρόνια αυτοί που είχαν πρόσβαση στο internet ήταν περίπου στο 10% και για να βρεις άνθρωπο με e-mail έπρεπε να φτιάξεις φανουρόπιτα, περάσαμε στην εποχή που το 80% των επισκέψεων είναι στο mobile view και όλοι είναι μονίμως συνδεδεμένοι. Γι’ αυτό και δεν θα αναφέρω τις αναρτήσεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα - δεν θα είχε νόημα λόγω τόσο διαφορετικών εποχών. Θα σας πω μόνο ότι με εντυπωσίασαν οι επισκέψεις σας από το βράδυ των Δημοτικών Εκλογών του 2014 και καμιά βδομάδα μετά.

Σας ευχαριστώ που ακόμα και τώρα τα τελευταία ένα δυό χρόνια, που δεν το ενημερώνω με τη ζέση προηγούμενων ετών, εξακολουθείτε να το έχετε πολύ ψηλά στις προτιμήσεις σας (πρώτο σύμφωνα με την ALEXA) μεταξύ των site που έχουν ειδήσεις από το Δήμο Παλλήνης, παρά το γεγονός ότι η google δεν το βγάζει ψηλά στις σχετικές αναζητήσεις.

Τέλος για την ιστορία να σας πω πως το πρώτο site στον Γέρακα ήταν το gerakas.org.gr που έφτιαξε ο Βασίλης Δημητριάδης για τον σύλλογο ΠΗΓΗ και τη Φωνή του Γέρακα. Ήταν στα τέλη του 1999. Το newtime.gr ήρθε στις αρχές του 2000 και ήταν το site του τότε συνδυασμού μου. Το gerakas.gr του τότε Δήμου ήρθε αργότερα.

Και πάλι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!