Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 7 έως Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου


ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 3
DESPICABLE ME 3
Σκηνοθεσία: Πιέρ Κοφέν, Κάιλ Μπάλντα, Έρικ Γκιγιόν.
Με τις φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Λευτέρη Ελευθερίου.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.30 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Ο αγαπημένος μας Γκρου, λοιπόν, επανέρχεται σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Βλέπετε, εκεί που σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε κι εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική. Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του '80! που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου, που είναι όλα όσα ο Γκρου δεν είναι: όμορφος, πλούσιος, με μακριά, ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός!

Οι ταινίες της Illumination αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Από την ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος» το 2010 μέχρι και σήμερα, κάθε animation που βγάζει η εταιρεία του Κρις Μελεντάντρι (Εγώ, ο Απαισιότατος 2, Minions, Μπάτε Σκύλοι Αλέστε, Τραγούδα!) γίνεται επιτυχία, ενώ, πλέον, τα Minions, μετά και τη δική τους ταινία, έχουν εξελιχθεί σε πρωταγωνιστές παγκόσμιου βεληνεκούς!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ?

ΓΚΡΟΥ

Πρόκειται για τον πολυαγαπημένο (άλλοτε) κακό μας που, πλέον έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Όταν απολύεται από την υπερ-μυστική οργάνωση δίωξης του εγκλήματος ο Γκρου χάνει τελείως την αυτοπεποίθησή του, πέφτει σε βαθιά μελαγχολία και περνάει κρίση ταυτότητας. Όταν, μάλιστα, ανακαλύπτει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, σπεύδει, με χαρά, να τον γνωρίσει για να συνειδητοποιήσει πολύ γρήγορα πως «φαινομενικά» τουλάχιστον, είναι όλα όσα εκείνος δεν είναι. Όταν ο αδερφός του, όμως, ζητά τη βοήθειά του για μια ληστεία, ο Γκρου αναλαμβάνει το ρόλο του μεγάλου αδερφού και γρήγορα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή του.

ΝΤΡΟΥ

Πλούσιος, όμορφος, με πλούσια, ξανθιά κόμη, ο Ντρου μοιάζει να είναι το ακριβώς αντίθετο του Γκρου. Ζει σε μια παραμυθένια έπαυλη και έχει τα πάντα… εκτός από την αποδοχή του αδερφού του. Θέλει να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση της παρανομίας, αλλά για να το κάνει αυτό, χρειάζεται την καθοδήγηση του αδερφού του.

ΜΑΡΓΚΟ

Το μεγαλύτερο από τα τρία κοριτσάκια, η Μάργκο είναι υπερπροστατευτική απέναντι στις δύο μικρότερες αδερφές της και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικογένειας, καθώς εκείνη φροντίζει να την κρατά ενωμένη. Ακόμα και μετά το γάμο του Γκρου με τη Λούσι, η Μάργκο είναι εκείνη που προσπαθεί να διδάξει στη Λούσι τι σημαίνει να είσαι υπεύθυνος για το μεγάλωμα μικρών παιδιών.

ΙΝΤΙΘ

Το παιδί που δεν ξέρει από όρια και που με το σαρκασμό της σπάει τα νεύρα όλων, η Ίντιθ είναι η μεσαία κόρη του Γκρου. Αγαπημένη της ασχολία: οι πλάκες και να προκαλεί τον πανικό τώρα και με την ενθάρρυνση του θείου της Ντρου. Τώρα έχει βάλει στο μάτι τον οικονόμο του Ντρου, τον Φριτζ,ενώ συνοδεύει και τη μικρή Άγκνες στο δάσος όπου ελπίζει να βρει έναν αληθινό μονόκερο.

ΑΓΚΝΕΣ

Ένα απολύτως αθώο, καλόκαρδο κοριτσάκι, η πιο μικρή κόρη του Γκρου, που αγαπάει τον κόσμο δίχως δεύτερες σκέψεις και το μόνο που θέλει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο είναι μια αγκαλιά γεμάτη θέρμη. Έχει εμμονή με τους μονόκερους και οτιδήποτε «χουχουλιάρικο». Είναι τόσο αξιαγάπητη που με την αγκαλιά της λυγίζει τους πάντες. Όταν μαθαίνει πως ο Γκρου απολύθηκε, φτάνει στο σημείο να πουλήσει ακόμα και τους μονόκερούς της για να τον βοηθήσει οικονομικά.

ΛΟΥΣΙ

Είναι μια πανέξυπνη και παμπόνηρη (τέως πλέον) μυστική πράκτορας που λατρεύει τον Γκρου και τις εφευρέσεις του και είναι ειδήμων σε πολλές πολεμικές τέχνες… ακόμα και συνδυαστικά! Σε αντίθεση με τον Γκρου, δυσκολεύεται να συγκρατήσει την υπεραφθονία χαράς κι ενθουσιασμού και το μόνο που την αγχώνει, πλέον, που δεν έχει δουλειά, είναι να κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή των τριών κοριτσιών. Τι δε θα έδινε να ακούσει από το στόμα τους τη λέξη «μανούλα».

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΡΑΤ

Το παιδί θαύμα της τηλεόρασης του ’80 έχει μετατραπεί, από την εφηβεία και μετά, οπότε και βίωσε την απόρριψη και τον παραγκωνισμό του από το λαμπερό χώρο του θεάματος, σε εμμονικό, κολλημένο στο ένδοξο παρελθόν του (ακόμα και εμφανισιακά) κακοποιό που ζητά να εκδικηθεί όλους όσοι τον εμπόδισαν να συνεχίσει την καριέρα του. Με την κιθάρα του ανά χείρας, τον Κλάιβ, το υπάκουο ρομπότ του και τις άπειρες Μπρατόκουκλες ξεκινά την υλοποίηση του σχεδίου του να καταστρέψει το Χόλιγουντ, ενώ κάνει και κάποιες χοροκόντρες με τον Γκρου.

Και τα…. ΜΙΝΙΟΝS!!!

Πρόκειται για πολυάριθμα μικροσκοπικά, κίτρινα πλασματάκια που το μυαλό τους το έχουν μόνιμα στη σκανδαλιά και απαρτίζουν τον έμπιστο στρατό του Γκρου που τον ακολουθούν σε όλα τα σχέδιά του και τον προστατεύουν. Είναι απίστευτα εργατικά και απόλυτα πιστά στον αρχηγό τους. όταν απολύεται ο Γκρου ελπίζουν να επιστρέψουν στην παρανομία κι όταν εκείνος τούς το αρνείται εκείνα επαναστατούν και τον εγκαταλείπουν. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως η ζωή χωρίς τον Γκρου δεν είναι εύκολη, οπότε κι επιστρέφουν για να τον βοηθήσουν να κατατροπώσει τον Μπέντζαμιν Μπρατ.

AMERICAN MADE
Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν.
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Σάρα Ράιτ, Ντόναλ Γκλίσον,
Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς.
Διάρκεια: 115 λεπτά
Ώρα έναρξης: 22.30 (Μια προβολή)


Ο κεντρικός χαρακτήρας, είναι ένας οικογενειάρχης που αγαπά τη γυναίκα του, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να έχει μία διπλή ζωή. Μετατρέπεται στον απόλυτο αντι-ήρωα που παραβλέπει τους κανόνες: Από τη μία εργάζεται ως πληροφοριοδότης της CIA και από την άλλη, μεταφέρει λαθραία ναρκωτικά για λογαριασμό ενός καρτέλ, στο οποίο εμπλεκόταν και ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Έτσι, καταφέρνει να έχει αμύθητα κέρδη και να ζει μία περιπετειώδη ζωή, γεμάτη ρίσκα και ανατροπές. «Σήμερα που όλα ελέγχονται και παρακολουθούνται, αυτό που εκείνος και οι πιλότοι του έκαναν μοιάζει εξωφρενικό...» σχολιάζει για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Τομ Κρουζ.

Η ιστορία αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για τον σεναριογράφο Γκάρι Σπινέλι, ο οποίος αφού παρακολούθησε την ταινία «Argo», ξεκίνησε την έρευνα αναφορικά για τα σκάνδαλα στα οποία είχε αναμειχθεί η CIA στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ‘80. Παρόλα αυτά, το έργο δεν είναι μία απλή βιογραφία του Μπάρι Σιλ. Μπορεί να βασίζεται στην ιστορία του, αλλά αποτελεί μία συναρπαστική περιπέτεια με κωμικό τόνο, με σκοπό να υπογραμμιστεί ο παραλογισμός της υπόθεσης.

«Ο Μπάρι Σιλ ήταν γνήσιος καιροσκόπος. Και αφού είχε τη βοήθεια της CIA προκειμένου να μπαινοβγαίνει στην Κεντρική Αμερική χωρίς να γίνεται αντιληπτός, ποιος ο λόγος να επιστρέφει με άδειο αεροπλάνο; Οπότε, σκέφτηκε να συνεργαστεί με το κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά του. Μολονότι, τον Μπάρι δεν τον αφορούσε το χρήμα τόσο, όσο η πτήση, η αδρεναλίνη και ο κίνδυνος» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Ο Νταγκ Λίμαν, λοιπόν, στη νέα του ταινία επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα, και έτσι δεν παρουσιάζει μία ακόμη ιστορία σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε, με τις κυβερνήσεις να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Αντίθετα, προβάλλει την ιδιαίτερη προσωπικότητα του πιλότου που κατάφερε να εξαπατήσει τον Λευκό Οίκο.