Τρίτη 2 Μαΐου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ από Πέμπτη 4 έως Τετάρτη 10 Μαΐου

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 2
GUARDIANS OF GALAXY vol. 2

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκαν.
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Ζοέ Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ.
Διάρκεια: 136 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη 21.00 (Μία προβολή)
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 22.30 (Μία προβολή)

Με τις καταπληκτικές μουσικές του Awesome Mixtape #2 να παίζουν δυνατά, οι Φύλακες του Γαλαξία συνεχίζουν να ζουν την περιπέτεια στα όρια του σύμπαντος. Η αυτοσχέδια οικογένεια πρέπει τώρα να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πλησιάζει η ώρα που το μυστήριο της καταγωγής του Peter Quill (Chris Pratt) θα αποκαλυφθεί. Οι παλιοί εχθροί γίνονται σύμμαχοι και αγαπημένοι χαρακτήρες από τα κλασικά Marvel κόμικς εμφανίζονται για να βοηθήσουν τους ήρωές μας.

Η διαγαλαξιακή ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην πρώτη ταινία, επιστρέφει με μία επική, απόλυτα pop περιπέτεια με χιούμορ, πολλή μουσική (το Awesome Mixtape #2) και τον Peter Quill -γνωστό και ως Star-Lord- να σώζει ξανά το σύμπαν μαζί με τους εκκεντρικούς του φίλους, και κάποιους καινούριους, εξίσου εκκεντρικούς. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται και πάλι ο ταλαντούχος και γεμάτος ιδέες James Gunn, που υπογράφει και το σπαρταριστό σενάριο.

Πρωταγωνιστούν φυσικά οι καθιερωμένοι πια ως Φύλακες του Γαλαξία, φοβεροί και τρομεροί Chris Pratt (Jurassic World), Zoe Saldana (Star Trek Beyond), Dave Bautista (Spectre), ενώ ο Bradley Cooper (Joy, American Snipe) συνεχίζει να χαρίζει τη φωνή του στο αξέχαστο ρακούν Rocket, όπως και ο Vin Diesel τη δική του χροιά στη λιλιπούτεια εκδοχή του ανθρωποειδούς δέντρου-πλάσματος Groot. Τη γνωστή παρέα συμπληρώνουν οι εμβληματικοί Sylvester Stallone (Rocky, Creed) και Kurt Russell (The Hateful Eight). Οι Φύλακες του Γαλαξία 2 ακολουθούν τα χνάρια της αναπάντεχης επιτυχίας του πρώτου μέρους και φιλοδοξούν να χαρίσουν μια ακόμα απολαυστική, καταιγιστική εμπειρία στο φανατικό κοινό που δημιούργησαν…με την πρώτη!

Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
BEAUTY AND THE BEAST

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον.
Πρωταγωνιστούν: Έμα Γουάτσον, Νταν Στίβενς, Κέβιν Κλάιν, Λιούκ Έβανς.
Διάρκεια: 123 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
20.30 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Η Μπελ (Emma Watson) είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς (Kevin Kline). Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος (Dan Stevens), διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εντωμεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν (Luke Evans) έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος.

Μία από τις πιο γνωστές και συμβολικές ιστορίες αγάπης, ένα από τα κλασικά παραμύθια που έχουν αγγίξει τις καρδιές όλων, επιστρέφει με μια εκθαμβωτική live-action υπερπαραγωγή από την Disney. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του πολυσχιδή Bill Condon (Όσκαρ Σεναρίου για το Gods and Monsters), που χορογραφεί ένα εντυπωσιακό θέαμα με την αίγλη της κορυφαίας ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1991, λαμπερούς πρωταγωνιστές και μαγική ατμόσφαιρα. Η Πεντάμορφη βρίσκει την τέλεια ενσάρκωση στην Emma Watson (Harry Potter), με ιδανικό ταίρι το Τέρας με την καρδιά ενός Πρίγκιπα, Dan Stevens (Downton Abbey), ενώ οι υπόλοιποι ρόλοι μοιράζονται στους κορυφαίους Kevin Kline, Ewan McGregor, Ian McKellen και Emma Thompson. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια ζωντανεύουν επάξια τον θρυλικό κόσμο της πρώτης ταινίας, ενώ η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας απογειώνει την εικόνα, κατατάσσοντας την ταινία στα κλασικά αριστουργήματα του ονειρικού κόσμου της Disney.