Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησε η κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην οδό Κύπρου

Μετά από πολύχρονη προσπάθεια, ξεκίνησε η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Λεωφόρο Κύπρου, στο Πανόραμα Παλλήνης, με χρηματοδότηση και κατασκευή από την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για την κατασκευή αγωγού μήκους 1660 μέτρων από την οδό Σαχτούρη, έως την οδό Μαραθώνος.

Η προσπάθεια του Δήμου Παλλήνης, εδώ και τρία χρόνια, επικεντρώθηκε στο να εξασφαλισθούν τα χρήματα από τρίτες πηγές (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια Αττικής), προκειμένου η κατασκευή του έργου να προχωρήσει ταυτόχρονα με την κατασκευή του έργου οδοποιίας.

Διάφορα εμπόδια που προέκυπταν κάθε φορά, είτε στην προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων, είτε στη διαδικασία εκτέλεσης του έργου των ομβρίων, δεν επέτρεψαν την ταυτόχρονη εκτέλεση της εργολαβίας, στο πλαίσιο της ήδη εκτελούμενης οδοποιίας της οδού Κύπρου.

Να σημειώσουμε ότι είχε υπάρξει αβλεψία στην έναρξη κατασκευής του έργου της οδού Κύπρου - το 2009 - από την τότε διοίκηση του Δήμου Παλλήνης, καθώς από την αρχική μελέτη, δεν προβλεπόταν η τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Τέλος, προκειμένου να μην παρατηρηθεί το κλασσικό Ελληνικό φαινόμενο του «ράβε – ξήλωνε» των οδοστρωμάτων, η παρούσα Δημοτική αρχή προέβλεψε η τελευταία στρώση ασφαλτοτάπητα της οδού Κύπρου, να γίνει αμέσως μετά την κατασκευή του έργου αγωγών ομβρίων υδάτων.