Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη συμμετοχή στην εκπαίδευση πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Παλλήνης

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, αλλά και εκπαιδευτικών του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Παλλήνης, έγινε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου 2016, η εκπαίδευση Καρδιοαναπνευστικής Αναζοωγόνησης (ΚΑΡΠΑ) και πρώτων βοηθειών.

Η εκπαίδευση αφορούσε στη "βασική Υποστήριξη της ζωής" και περιελάμβανε τις βασικές γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως: μια απειλητική καρδιακή προσβολή, αιφνίδια κατάρρευση, σοβαρή αιμορραγία και πνιγμονή (σταμάτημα της αναπνοής από ξένο σώμα, που αποφράζει τη δίοδο του αέρα προς τους πνεύμονες).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε ηλικιωμένους, σε εργαζόμενους του Δήμου (συνεργεία, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια), συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, προσκόπους και πολλούς άλλους.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρόνος με ασφάλεια για τον τραυματία ή τον ασθενή.

Οι παρόντες συμμετείχαν ενεργά στην εκπαίδευση, κάνοντας παράλληλα πολλές ερωτήσεις στους εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ).