Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Πολιτιστική Άνοιξη 3 & 5 Ιουνίου 2016 - Πολύχρωμο παζλ έργων και ανθρώπων

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00 στο χώρο των πρώην αποθηκών Καμπά (Κ.Ε.Ε.Τ.) πραγματοποιήθηκε η έκθεση των παιδικών & εφηβικών εικαστικών εργαστηρίων Δ.Ε. Παλλήνης καθώς και των εικαστικών εργαστηρίων ενηλίκων Δ.Ε. Γέρακα & Παλλήνης στα πλαίσια της «Πολιτιστικής Άνοιξης 2016».

Η αίθουσα που φιλοξένησε τα παιδικά και εφηβικά εργαστήρια μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο, πολύχρωμο παζλ από τα έργα των μαθητών πάνω στα οποία δούλεψαν όλη τη χρονιά. Κάθε γωνιά του χώρου ξεχείλιζε από ταλέντο, δημιουργώντας μεγάλο θαυμασμό για τις ικανότητες των μικρών μας ζωγράφων. Την ίδια ώρα στη διπλανή αίθουσα η έκθεση των ενηλίκων δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από αυτές των επαγγελματιών καθώς οι σπουδαστές των εργαστηριών μας ξεπέρασαν πραγματικά τους εαυτούς τους αλλά και τις προσδοκίες μας.

Γύρω στις 21.00 ο προαύλιος χώρος του ΚΕΕΤ υποδέχθηκε τα τμήματα μοντέρνων χορών της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης τα οποία μας προσκάλεσαν στο «Latin Party» τους. Salsa, mambo αλλά και αργεντίνικα τάνγκο μας μύησαν στην λάτιν κουλτούρα μέσα από τις εμπνευσμένες χορογραφίες της υπεύθυνης των τμημάτων κα Ντανώλα Ελένης, εκτελεσμένες άψογα από τους μικρούς και τους μεγάλους συμμετέχοντες .

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στις 19:00 στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης πραγματοποιήθηκε η «22η Χορευτική Συνάντηση», όπου χοροί από ολόκληρη την Ελλάδα, ανταμώθηκαν και παρουσιάστηκαν από τα τμήματα των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας αποτύπωντας μέσα από την τέχνη του χορού την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την ίδια την ιστορία του τόπου μας.

Οι θεατές είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα πραγματικό υπερθέαμα χάρη στους δασκάλους μας την κ.Έρη Κονδάρα, τον κ. Νικητόπουλο Ηλία και τον κ. Δημήτρη Γαβρά αλλά και στα παιδιά τα οποία πλαισίωσαν τα τμήματα μας.