Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από ΠΕΜΠΤΗ 23 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Ιουνίου

ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ: ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ
INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE

Σκηνοθεσία: Ρόναλντ Έμεριχ.
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Μάικα Μονρό, Τζέσι Άσερ, Τζαντ Χιρς, Βίβικα Α. Φοξ, Σίλα Ουόρντ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ουίλιαμ Φίκτνερ.
Διάρκεια: 121 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη – Τρίτη 21.00 & 23.10 (Δυο προβολές)
Τετάρτη 21.30 & 23.30 (Δυο προβολές)

Είκοσι χρόνια μετά την εξωγήινη επίθεση κατά του πλανήτη, τα έθνη της Γης, χρησιμοποιώντας την εξωγήινη τεχνολογία που βρήκαν στα διαστημόπλοια των εισβολέων, έχουν συνεργαστεί για να φτιάξουν ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα προστασίας της ανθρωπότητας. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη και χωρίς προηγούμενο δύναμη των εξωγήινων, και μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορούν να σώσουν τον κόσμο μας από τον απόλυτο αφανισμό.

Δύο δεκαετίες μετά από την πρεμιέρα της «Ημέρας Ανεξαρτησίας», της επικής περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας που μαγνήτισε τους θεατές παγκοσμίως και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, ο Ρόλαντ Έμεριχ επιστρέφει στον κόσμο και τους χαρακτήρες που δημιούργησε μαζί με τον Ντιν Ντέβλιν, για μια ακόμη ιστορία γεμάτη δράση, σασπένς, χιούμορ και εντυπωσιακές σκηνές δράσης και καταστροφής. «Ο κόσμος αυτός είναι ξεχωριστός για μένα», λέει ο Έμεριχ, που εδώ υπογράφει το πρώτο του σίκουελ. «Ήθελα να το κάνω σωστά – έχει περάσει τόσος καιρός που μου φαίνεται πάλι σαν κάτι το τελείως φρέσκο, και τα ειδικά εφέ έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να μπορώ να πω μια ακόμη πιο φιλόδοξη ιστορία».

Σύμφωνα με τους βασικούς συντελεστές της ταινίας, η κλίμακα της δράσης στο «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή» θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο: ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο με δική του βαρύτητα, οι Πύργοι Πετρόνας της Κουάλα Λουμπούρ και ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι απογειώνονται από το έδαφος για να πέσουν πάνω στο Λονδίνο προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, ένα ακόμη πλοίο προσγειώνεται στον Ατλαντικό Ωκεανό – σε ολόκληρο τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο Λίαμ Χέμσγουορθ είναι επικεφαλής των νεοφερμένων, στον ρόλο του Τζέικ Μόρισον, ενός ορφανού αγοριού που μεγαλώνει για να γίνει ένας ταλαντούχος αλλά και παρορμητικός πιλότος των υβριδικών μαχητικών αεροσκαφών. Ο Τζέικ καταλήγει να πολεμά στο πλάι του Ντέιβιντ Λέβινσον (Τζεφ Γκόλντμπλαμ), του ήρωα που βρήκε τον τρόπο να εξουδετερωθεί η εξωγήινη απειλή πριν 20 χρόνια. Ενώ ο Λέβινσον παραμένει πάνω-κάτω ίδιος σε σχέση με την τελευτία φορά που τον είδαμε, ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τόμας Ουίτμορ (Μπιλ Πούλμαν) έχει επηρεαστεί βαθιά από την επαφή του με τους εξωγήινους, η οποία τον άφησε με δυσοίωνα οράματα για την επιστροφή των εξωγήινων και τα σχέδιά τους για τον πλανήτη. Ελάχιστοι γνωρίζουν για την διαταραγμένη κατάσταση του πρώην Προέδρου, ανάμεσα στους οποίους η ενήλικη πια κόρη του, Πατρίσια, η οποία έχει μεγαλώσει μαζί τον Ντίλαν Χίλερ, τον γιο του πιλότου Στίβεν Χίλερ (τον υποδύθηκε ο Ουίλ Σμιθ στην πρώτη ταινία), που σκοτώθηκε στην πρώτη δοκιμή υβριδικού μαχητικού αεροσκάφους. Παιδιά των δύο πιο διάσημων ανδρών στον κόσμο μετά τον πόλεμο του ’96, οι δυο τους ακολούθησαν τα χνάρια των γονιών τους και βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή της επίθεσης. Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα πρέπει να βασιστεί στην εμπειρία των παλιών και το κουράγιο των νέων αυτών χαρακτήρων για να αντιμετωπίσει μια απειλή ασύλληπτα μεγαλύτερη από την προηγούμενη, που -χάρη στη μαγεία των ειδικών εφέ- ζωντανεύει εντυπωσιακά στην οθόνη.