Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Πολιτιστική Άνοιξη 20 & 21 Μαϊου 2016 - Θεατρικό εργαστήρι, Διασχολική ομάδα

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαϊου οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Άνοιξης είχαν αμιγώς θεατρικό ενδιαφέρον καθώς τα τμήματα της Διασχολικής ομάδας του θεατρικού εργαστηρίου Δ.Ε. Παλλήνης μας παρουσίασαν τρεις υπέροχες παράστασεις.

Την Παρασκευή, στις 19.00 & 20.30 το «Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά ανέβηκε διαδοχικά στην σκηνή του Οινοποιείου Πέτρου από τα δύο μικρότερα τμήματα της Διασχολικής Ομάδας.

Tα παιδιά έδωσαν σάρκα και όστα στον Αχυρούλη, ένα σκιάχτρο που αντί να τρομάζει τα πουλιά, τ' αγαπάει και θέλει να πετάξει μαζί τους. Η ειλικρινή ερμηνεία των παιδιών κατάφερε να μας υπενθυμίσει την σπουδαιότητα των μηνυμάτων που κατακλύζουν το κείμενο του Τριβιζά όπως η δύναμη της φιλίας, η διαφορετικότητα αλλά κυρίως η ελευθερία.

Την επόμενη μέρα, πάλι στο χώρο του Οινοποιείου Πέτρου, τα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας μας παρουσίασαν μια απο τις πιο σπαρταριστές κωμωδίες του ελληνικού σινεμά, «Της κακομοίρας» γνωστότερη ως Μπακαλόγατος.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις, διαχρονικές ατάκες και φυσικά άφθονο ταλέντο από την πλευρά των μικρών μας ηθοποιών, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας απολαυστικής παράστασης όπου ενθουσίασε το κοινό.

Θέρμα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αξιόλογη προσπάθεια αλλά και στη δασκάλα τους κ.Χαννα Μαϋ για τη σκληρή δουλειά κατά την διάρκεια της χρονιάς η οποία επέφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.