Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από ΠΕΜΠΤΗ 19 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Μαΐου


ANGRY BIRDS Η ΤΑΙΝΙΑ
THE ANGRY BIRDS MOVIE
Σκηνοθεσία: Κλέι Κέιτις, Φέργκαλ Ράιλι.
Διάρκεια: 97 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη – Κυριακή 20.45 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Ο Red / Ρεντ (το κόκκινο πουλί του παιχνιδιού), αφού χαλάει σε καθημερινή βάση τη διάθεση και το κέφι των πάντων, εισάγεται εσπευσμένα σε μια ειδική κλινική, ώστε να καταφέρει να διαχειριστεί το οξύθυμο του χαρακτήρα του. Εκεί θα γνωριστεί με διάφορα άλλα, επίσης «προβληματικά», πουλιά και θα αναπτύξουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια. Τα πράγματα κυλάνε αρκετά ήρεμα, ώσπου εμφανίζονται τα γουρούνια και οι ισορροπίες ανατρέπονται. Όταν τα πράγματα σκουραίνουν, θα χρειαστεί να καταφύγουν σε έναν αετό-γκουρού, για να τους προσφέρει καθοδήγηση.

Το Angry Birds, το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία, κάνει το πέταγμά του στη μεγάλη οθόνη καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία animation. Στο σκηνοθετικό τους ντεμπούτο οι Clay Kaytis και Fergal Reilly εξαργυρώνουν την εμπειρία που έχουν αποκομίσει δουλεύοντας σε ταινίες του ίδιου είδους, ο πρώτος στο τμήμα κινουμένων σχεδίων στα Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα, Ψυχρά κι Ανάποδα και Μαλλιά Κουβάρια και ο δεύτερος ως εικονογράφος στα Ξενοδοχείο για Τέρατα και Βρέχει Κεφτέδες.

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
THE NUNTSMAN: WINTER’S WAR
Σκηνοθεσία: Σέντρικ Νίκολας-Τρόγιαν.
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι
Μπλαντ, Τζέσικα Τζάστεϊν.
Διάρκεια: 113 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Τρίτη 22.30 (Μία προβολή)
Τετάρτη 23.15 (Μία προβολή)


Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε την ιστορία πριν τη Χιονάτη. O φανταστικός κόσμος της ταινίας Η Χιονάτη κι ο Κυνηγός διευρύνεται και μαθαίνουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η μοίρα του Κυνηγού Έρικ με τη Βασίλισσα Ραβένα.

Πολλά χρόνια προτού πεθάνει από το ξίφος της Χιονάτης, η κακιά βασίλισσα Ραβένα είχε προδώσει, ύπουλα, την καλόκαρδη αδερφή της Φρέια, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η δύναμη του πάγου μέσα της. Η Φρέια, η νεαρή βασίλισσα του πάγου, αποσύρεται σε ένα βασίλειο στο Βορρά όπου εκπαιδεύει έναν επίλεκτο στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και την Σάρα, για να την προστατεύει κι από τον οποίο ζητά ένα μονάχα πράγμα: να μην αγαπήσει ποτέ. Όταν ξεσπά πόλεμος ανάμεσα στις δύο βασίλισσες, ο Έρικ βρίσκει εαυτόν στη μέση και προσπαθεί με τη βοήθεια της αγαπημένης του Σάρα να βοηθήσουν τη Φρέια να αφανίσει την κακιά βασίλισσα, αλλιώς εκείνη και το Κακό θα κυριαρχήσουν στον κόσμο.

Ο Κρις Χέμσγουορθ και η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θέρον πρωταγωνιστούν και σε αυτήν την επική περιπέτεια έχοντας στο πλευρό τους την Έμιλι Μπλαντ και την Τζέσικα Τσαστέιν.

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2
MY BIG FAT GREEK WEDDING 2
Σκηνοθεσία: Κερκ Τζόουνς.
Πρωταγωνιστούν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κόρμπετ, Τζον
Στάμος, Ρίτα Γουίλσον, Μαρκ Μαργκόλις, Μάικλ Κόνσταντιν, Έλενα Καμπούρις.
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα & Τρίτη 20.45 (Μία προβολή)
Τετάρτη 21.30 (Μία προβολή)


Η Τούλα και ο «ξένος» σύζυγός της Ίαν έχουν μια κόρη, την 17άχρονη Πάρις, η οποία βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση των σπουδών της, παρότι ο παππούς της θεωρεί ότι είναι στην κατάλληλη ηλικία για να παντρευτεί και να φτιάξει οικογένεια με ένα «καλό ελληνόπουλο, για να μην την πατήσει όπως και η μητέρα της». Την ίδια στιγμή όμως ένα συνταρακτικό νέο ταρακουνάει τα θεμέλια της οικογένειας Πορτοκάλος: ο γάμος των γονιών της Τούλας δεν υφίσταται καθώς από τα επίσημα έγγραφα απουσιάζει η υπογραφή του παπά! Σκάνδαλο στην ελληνική κοινότητα του Σικάγο καθώς δύο από τα πιο εκλεκτά και σεβάσμια μέλη της, ο πρεσβύτερος Πορτοκάλος και η πληθωρική σύζυγος του, είναι στην πραγματικότητα ανύπαντροι!

Η πρώτη ταινία της Nia Vardalos ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την πλειοψηφία του κοινού, καθώς είχε πολύ γέλιο και περιέγραφε καταστάσεις που ναι μεν γνωρίζουμε αλλά δεν ζούμε σε αυτές τις διαστάσεις οι εντός Ελλάδας Έλληνες, μιας και φαίνεται πως όταν είσαι μακριά από την πατρίδα σου, όλα τα αισθάνεσαι στο maximum. Το εθνικό φρόνημα, την περηφάνια για τη σημαία (συγκεκριμένα), τη συγκίνηση όταν ακούς/βλέπεις οτιδήποτε ελληνικό αλλά και την αγάπη για τους συγγενείς που ίσως να είναι και οι μόνοι άνθρωποι που σε καταλαβαίνουν στην άτιμη ξενιτιά. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και στην δεύτερη ταινία που (φυσικά) δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, καθώς ακολουθεί την γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή. Και καλά κάνει!

Η υπόθεση της ταινίας σπάει σε 3-4 κατευθύνσεις με κυριότερες αυτές της εγγονής και των παππούδων. Στη μέση υπάρχει και αυτήν του Ίαν και της Τούλας. Γενικά μια χαρούμενη ταινία, με μια γενικότερη αίσθηση να σου μένει μετά την προβολή, όπως όταν έχεις πάει να επισκεφτείς την οικογένεια σου μετά από καιρό.