Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Προβολή της ταινίας "Το Απαγορευμένο Ποδήλατο" (Wadjda) στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 21:00 στην προβολή της ταινίας Το Απαγορευμένο Ποδήλατο - Wadjda.

Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Η Γουάτζα είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σε ένα προάστιο του Ριάντ, της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας. Παρ όλο που ζει σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, έχει αστείρευτο κέφι, είναι πολυμήχανη και συνεχώς προκαλεί τα όρια του επιτρεπτού. Έχει ερωτευτεί ένα πράσινο ποδήλατο και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει. Στο δρόμο της θα βρει πολλά εμπόδια, με μεγαλύτερο το ότι στη χώρα της θεωρείται ανήθικο για ένα κορίτσι να κάνει ποδήλατο.

Λίγα Λόγια
Κοινωνική ταινία από την Σαουδική Αραβία, του 2012 που διαρκεί 100 λεπτά.

Τρυφερό κοινωνικό δράμα της νεο-ρεαλιστικής ιρανικής σχολής, το οποίο ισορροπεί ανάμεσα στη συγκίνηση, την ευκολία και την ειλικρίνεια.
Το «Απαγορευμένο Ποδήλατο» αποτελεί σίγουρα έναν ελπιδοφόρο κινηματογραφικό άθλο. Πρόκειται για την πρώτη ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία, την οποία μάλιστα σκηνοθέτησε γυναίκα. Και όλα αυτά σε μία χώρα όπου έχει απαγορευθεί η λειτουργία κινηματογράφων εδώ και 30 χρόνια. Χαρακτηριστικά, η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Χαϊφά Αλ-Μανσούρ γύρισε τις εξωτερικές σκηνές της ταινίας κρυμμένη μέσα σε αυτοκίνητο, με ακουστικά και μικρόφωνο, για να μην προσβληθούν οι περαστικοί βλέποντάς την να δίνει οδηγίες σε άντρες.
Η Αλ-Μανσούρ έχει δηλώσει ως επιρροή της τον «Κλέφτη Ποδηλάτων» του Βιτόριο ντε Σίκα, που δείξαμε φέτος στην Λέσχη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Haifaa Al-Mansour
Σενάριο : Haifaa Al-Mansour
Πρωταγωνιστές : Waad Mohammed, Reem Abdullah, Abdullrahman Al Gohani
Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.