Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Εθελοντισμός για τα αδέσποτα

Ο Δήμος Παλλήνης είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα, που στόχο έχει αφενός την καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου τη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και περίθαλψης.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.

Πεποίθηση της Δημοτικής αρχής, είναι ότι τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία τους την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας.

Σε συνεργασία με Νοσοκομείο Ζώων παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής, τα οποία, τα παραλαμβάνει, τα περιθάλπει και στη συνέχεια τα επανατοποθετεί στο Δήμο.

Στο στελεχωμένο ειδικό τμήμα, εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν σε:
  • περισυλλογή 
  • καταγραφή 
  • εμβολιασμό 
  • στείρωση 
  • περίθαλψη 
  • υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων 
Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητάμε την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Πέρα λοιπόν της ουσιώδους συμμετοχής του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στo email του Δήμου Παλλήνης: press@pallini.gr, είτε να παραδοθούν στο Δημοτικό Κατάστημα Γέρακα (Δημαρχείο Παλλήνης, Ιθάκης 12, Γέρακας), στο γραφείο 4, 1ος όροφος.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 6604666