Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΑΛΟΓΟΣ #10 - Τέχνη, Νέα τεχνολογία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και για δύο εβδομάδες έως και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η δέκατη έκθεση σύγχρονης τέχνης του προγράμματος «Διάλογοι» στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (πρώην αποθήκες Καμπά).

Ο δέκατος διάλογος διερεύνησε το πεδίο της τεχνολογίας και των νέων μέσων, όχι όμως με τους τρόπους που η τεχνολογία άσκησε μια χωρίς προηγούμενο σαγήνη και οδήγησε σε hi-tech φόρμες χωρίς περιεχόμενο, αλλά στους τρόπους που τα νέα μέσα και οι μηχανισμοί κοινωνικής δικτύωσης άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, συνδεόμαστε με τους ανθρώπους και οργανώνουμε πεδία δράσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σε μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Παλλήνης ένω συνεχίστηκαν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως το Εικαστικό Εργαστήριο και οι Ομιλίες Καλλιτεχνών, οι οποίες είχαν σαν στόχο την επιπλέον ενδυνάμωση της σχέσης των θεατών με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από μια συμμετοχική και ενεργή επαφή με τους καλλιτέχνες, το καλλιτεχνικό έργο και τις θεωρίες που το πλαισιώνουν.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες έπειτα από την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής ήταν οι Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Κυριακή Γονή, Μάριος Παύλου.

Συμμετέχοντες θεωρητικοί Τέχνης έπειτα από την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής ήταν οι Κατερίνα Δέλκου, Μόνικα Πιστόλη, Παναγιώτης Ριτσώνης