Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2015: Η 3η συνάντηση χορωδιών στο Δήμο Παλλήνης

Tην Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση Χορωδιών με τη συμμετοχή των χορωδιών Ν.Ηρακλείου, Διονύσου «Σεμέλη», Τρίπολης, και Δήμου Παλλήνης.

Την βραδιά άνοιξε η Χορωδία Ν.Ηρακλείου με τραγούδια του Μ.Θεοδωράκη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ.Φυλακτού ο οποίος συντονίζει την ορχήστρα από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της μετρώντας αισίως 31 χρόνια παρουσίας με πληθώρα συναυλιών και εκδηλώσεων στο ενεργητικό της.

Με ενεργή παρουσία σε χορωδιακά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και συναντήσεις χορωδιών σε όλη τη χώρα η Χορωδία Διονύσου «Σεμέλη» με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη, συνέχισε την βραδιά μας με μεγαλειώδεις δημιουργίες του Μ.Θεοδωράκη και του Μ.Χατζιδάκι θυμίζοντας μας μερικά από τα πιο σπουδαία τραγούδια όλων των εποχών.

Επόμενη στη σκηνή ανέβηκε η Χορωδία Τρίπολης με σημαντική πορεία και αξιοζήλευτες συνεργασίες όπως η συμμετοχή της στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και η συναυλία της στην Παναγία των Παρισίων. Ο μαέστρος κ. Γαργαλιώνης, όπως και όλοι οι μαέστροι της συνάντησης, επέλεξαν για το ρεπερτόριο τους έργα του Μ.Θεοδωράκη και του Μ.Χατζιδάκι με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση τους.

Την αυλαία της συνάντησης έκλεισε η Χορωδία του Δήμου Παλλήνης δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε όχι μόνο ελληνικά αλλά και ξένα τραγούδια εκτελέσμενα με τον καλύτερο τρόπο από τους χορωδούς και πάντα υπό την διεύθυνση του κ.Μιχαηλίδη.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2015 θα συνεχιστούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα με την θεατρική παράσταση «O ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ» από το τμήμα ενηλίκων της Θεατρικής Ομάδας Δ.Ε. Παλλήνης.