Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Προληπτικός έλεγχος κύφωσης-σκολίωσης στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Δήμου Παλλήνης

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης, εφαρμόζει πρόγραμμα προληπτικού σωματομετρικού ελέγχου - έλεγχος σκολίωσης στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παλλήνης, με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν προβλημάτων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, ενώ υλοποιείται από υπάλληλο του τμήματος και τον χειρούργο ορθοπεδικό Κωνσταντίνο Νικητόπουλο, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά.

Να σημειωθεί ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας.

Οι παραμορφώσεις αυτές που προσβάλλουν τη σπονδυλική στήλη εμφανίζονται κυρίως την περίοδο της ταχείας ανάπτυξης ενός ανθρώπου.

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει μια απλή κλινική εξέταση, ενώ συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση, η οποία μπορεί να τροποποιήσει την εξέλιξη της πάθησης. Ο έλεγχος πραγματοποιείται στο χώρο των σχολείων μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές, δασκάλους αλλά και γονείς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας δράσης για τα οστά και της αρθρώσεις».