Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης Δήμου Παλλήνης - Εκδηλώσεις 12-13 Σεπτεμβρίου 2015

Παρά το ταραγμένο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας η αυλαία των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη άνοιξε και φέτος υποδεχόμενη το ετήσιο γλέντι του «Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα» το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου στο 2ο Λύκειο Γέρακα.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της παραδοσιακής μουσικής χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 και 20.30 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Όταν ο Κινηματογράφος συναντά το Θέατρο σε φόντο Άσπρο- Μαύρο» στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Οινοποιείο Πέτρου». Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Το Τέταρτο Κουδούνι» κατάφεραν να εναρμονίσουν την μαγεία του κινηματογράφου με την καθηλωτική αμεσότητα του θεάτρου, παρουσιάζοντας μας αποσπάσματα από δημοφιλείς ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όπως « Η Καφετζού», «Μια ζωή την έχουμε», «Τα κόκκινα φανάρια» κ.α. συνδυάζοντας τις προβολές με τη ζωντανή παράσταση.

Οι συντελεστές κατόρθωσαν να μας μεταφέρουν στις γλυκόπικρες δεκαετίες του 50΄ και του 60’ όπου συναντήσαμε μια Ελλάδα που ζει μόνο στην οθόνη και στις μνήμες μας.