Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τι πρέπει να ξέρουμε για τα Δημοτικά - Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου Παλλήνης

Με προτεραιότητα τους αδύναμους συμπολίτες μας, τους ανασφάλιστους και τις ευπαθείς ομάδες, συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Δημοτικά- Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου Παλλήνης, με τη ανιδιοτελή συνεισφορά των επιστημονικών γνώσεων και των υπηρεσιών 32 εθελοντών ιατρών.

Τα Δημοτικά- Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου Παλλήνης, ως φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ μια δέσμη βασικών υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε εκατοντάδες δημότες κάθε χρόνο.

Οι ειδικότητες ιατρών και θεραπευτών που προσφέρουν εθελοντικά και ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες τους είναι: Μαστολόγος, Χειρούργος Μαστολόγος, Γεν.Χειρουργος, Καρδιολόγος, Παιδίατρος, Γυναικολόγος, Χειρούργος Οδοντίατρος, Παθολόγος, Παθολόγος - Διαβητολόγος, Πνευμονολόγος, Οφθαλμίατρος, Ω.Ρ.Λ. Δερματολόγος, Διαιτολόγος, Ουρολόγος, Γεν.Ιατρός, Αγγειοχειρούργος, Νευρολόγος, Ορθοπεδικός, Νευροχειρούργος, Ψυχολόγος, Νεφρολόγος.

Εκτός της κλινικής εξέτασης,  από τους εθελοντές ιατρούς, σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, δίνονται και βεβαιώσεις:
α) από Καρδιολόγο για την εγγραφή συμπολιτών μας σε αθλητικές δραστηριότητες (ασφαλισμένοι και μη )
β) από Παιδίατρο για την εγγραφή μαθητών στις σχολικές μονάδες ( άποροι - ανασφάλιστοι )
γ) από Οδοντίατρο για την εγγραφή μαθητών στις σχολικές μονάδες ( ασφαλισμένοι και μη )

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διέπονται από εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας - όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο - και αποσκοπούν στην βοήθεια των δημοτών, με ιδιαίτερη προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμος Παλλήνης αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του στους εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν και υλοποιούν με τις δωρεάν υπηρεσίες τους αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας.

Από το Δήμο Παλλήνης εκφράζεται η επιθυμία - ευχή ώστε η εθελοντική προσφορά των ιατρών να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς που δεν το έχουν ανάγκη

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Παλλήνης παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και δέχονται με προσυνεννόηση (ραντεβού), στα τηλέφωνα 2106668888

Τα Δημοτικά Ιατρεία βρίσκονται στην οδό Υψηλάντου 3, στην Παλλήνη.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς «τρέχουν» προγράμματα προαγωγής και πρόληψης της Υγείας από τον Τομέα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης, τόσο στα σχολεία όλων των βαθμίδων, όσο και για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, με αντίστοιχα εξειδικευμένες δράσεις και ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης, τα Δημοτικά - Κοινωνικά ιατρεία Δήμου Παλλήνης, στηρίζουν την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος φροντίδας για την Τρίτη ηλικία, που υλοποιείται για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο από το Δήμο Παλλήνης. Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή φροντίδας προς τους υπερήλικες κατοίκους με ηλικία άνω των 70 χρόνων, με σκοπό την υγιή και ενεργό γήρανση. 

Για πληροφορίες: Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας του Δήμου Παλλήνης, Φειδιππίδου 25Α (Δημαρχείο Παλλήνης), Παλλήνη - τηλέφωνα: 2132031605, 2132031606, 2132031604, 2132031610.