Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ: ΠΕΜΠΤΗ 23 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Ιουλίου

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ - SOUTHPAW
Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά.
Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Φόρεστ Ουίτακερ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Ναόμι Χάρις
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη -Δευτέρα 21.00 & 23.15 (Δυο προβολές)
Τρίτη & Τετάρτη 23.00 (Μια προβολή)


Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση ‘southpaw’, και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του στο αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι τον δρόμο του προς την κορυφή. Αντιμέτωπος με την δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να κυριεύσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Μεταμορφωμένος σε φονική μηχανή των ρινγκ, ο αγνώριστος Τζέικ Τζίλεγχαλ δοκιμάζεται σε ακόμα έναν απαιτητικό ρόλο, αυτόν ενός πυγμάχου του οποίου η πορεία προς τον παγκόσμιο τίτλο διακόπτεται με τραγικό τρόπο. Εκείνος όμως επιστρέφει προσπαθώντας να επανακτήσει τα όσα έχασε στην καριέρα και στην προσωπική του ζωή, με τον Άντουαν Φούκουα να υπογράφει κάτι περισσότερο δραματικό από τα καταιγιστικά «Ο Όλυμπος Έπεσε» και «The Equalizer» και να πλαισιώνει τον οσκαρικών φιλοδοξιών πρωταγωνιστή του με τους Ρέιτσελ Μακ­Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ και Ναόμι Χάρις.

ΤΡΙΤΗ 28 & ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Ιουλίου
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΗΟΜΕ

Σκηνοθεσία: Τιμ Τζόνσον.
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Όταν τα μέλη της εξωγήινης φυλής των Μπουβ καταφτάσουν στη Γη, κυνηγημένοι από τον άσπονδο εχθρό τους, θα αποφασίσουν να διώξουν το ανθρώπινο είδος προκειμένου να αναδιοργανώσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να τον μετατρέψουν σε νέο τους σπίτι. Ο Ουπς, ένας αξιαγάπητος, αλλά παράταιρος από τη φυλή του, εξωγήινος, γίνεται στόχος των συμπατριωτών του μετά από μια γκάφα του. Ως δραπέτης, συναντά και αναπτύσσει μία απίθανη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι που ονομάζεται Τιπ και έχει την δική της αποστολή. Μέσα από μια σειρά κωμικών περιπετειών με την Τιπ, ο Ουπς αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το να είσαι διαφορετικός και να κάνεις λάθη είναι φυσικό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και μαζί ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα της λέξης «σπίτι», κατά τη διάρκεια του πιο υπέροχου ταξιδιού.

Βασισμένο σε παιδικό βιβλίο του Άνταμ Ρεξ, το «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι» είναι ακόμη ένα animation με θέμα τη φιλία και την ανοχή στη διαφορετικότητα, βασισμένο αφενός σε μια υπερβολικά απλή πλοκή και αφετέρου σε μια ευφάνταστη εικονογραφία. Το αταίριαστο πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι ένας καλόκαρδος και αφελής εξωγήινος Μπουβ, ο Ουπς, η φυλή του οποίου καταλαμβάνει τη Γη, και η Τιπ, ένα δυναμικό κορίτσι που αναζητά την απαχθείσα από τους εισβολείς μητέρα του. Καθώς μια ολέθρια γκάφα έχει μετατρέψει­ τον Ουπς σε δραπέτη, η συνάντησή του με την Τιπ θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για να σώσει όχι μόνον την υπόληψή του και τον πλανήτη μας αλλά και την ίδια του τη φυλή.

Αν εξαιρέσει κάποιος την πρωτότυπη μπουβο-μεταμόρφωση των γήινων πόλεων και το χαριτωμένο δίδυμο των φυγάδων, η φανταχτερή (με γιαπωνέζικες χρωματικές επιρροές) περιπέτεια φαντασίας του Τιμ Τζόνσον («Antz», «Πέρα Από το Φράχτη») υπηρετεί με σύνεση μια παιδική συνταγή κινουμένων σχεδίων. Τρυφερά συναισθήματα, πιασάρικα τραγούδια, στρωτή αφήγηση, αισιόδοξα μηνύματα. Οι Μπουβ ήρθαν για να μείνουν.