Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - ΠΕΜΠΤΗ 16 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουλίου

TED 2
Σκηνοθεσία: Σεθ ΜακΦάρλεν.
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Αμάντα Σέιφριντ, Τζέσικα Μπαρθ.
Διάρκεια: 115 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη -Τρίτη 21.00 & 23.10 (Δυο προβολές)
Τετάρτη 21.20 & 23.30 (Δυο προβολές)


Από τον Σεθ ΜακΦάρλεν, δημιουργό της πολυβραβευμένης με ΕΜΜΥ τηλεοπτικής σειράς Family Guy, έρχεται η συνέχεια της πιο ανατρεπτικής κωμωδίας-φαινόμενο του 2012 που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως, ΤΕD, συστήνοντάς μας το ομώνυμο αξιολάτρευτο μεν, άτακτο, αθυρόστομο και υπερσεξουαλικό δε χνουδωτό αρκουδάκι που δεν αφήνει κατάχρηση για κατάχρηση στην οποία να μην επιδοθεί. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Μαρκ Γουόλμπεργκ στο ρόλο ενός αιώνιου έφηβου, ο οποίος, αυτή τη φορά, προσπαθεί να βοηθήσει τον λούτρινο «κεραυνοκολλητό» του όχι μόνο να παντρευτεί την σέξι «καλή» του, αλλά και να γίνει πατέρας. Μόνο που αυτό απαιτεί την αναγνώριση από το κράτος του Ted ως ατόμου με δικαιώματα. Ένα ντελιριακό «παραμύθι» που συνδυάζει μοναδικά live action και CGI, αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους όσοι αρνούνται να αποχωριστούν το σκανδαλιάρικο παιδί μέσα τους!

Η ταινία αποτελεί την εξίσου «κάφρικα» διασκεδαστική συνέχεια της ταινίας TED του Σεθ ΜακΦάρλεν, ο οποίος συνυπογράφει και πάλι το σενάριο, ενώ το καστ συμπληρώνουν, σε χαρακτηριστικές σκηνές, οι Λίαμ Νίσον (από τις ξεκαρδιστικότερες της ταινίας), Μόργκαν Φρίμαν και Τζιοβάνι Ρίμπισι στον ίδιο χαρακτηριστικό ρόλο με μάτι που δε γυαλίζει απλώς, φοβίζει. Στην ταινία ακόμα βλέπουμε και τον ποδοσφαιριστή Τομ Μπρέιντι (της Ζιζέλ!).

Αρχικά ο ΜακΦάρλεν ήταν διστακτικός στη λογική μιας δεύτερης ταινίας. Δεδομένου, όμως, πως επρόκειτο για μια ανθρωποκεντρική κωμωδία, σκέφτηκε πως οι δύο ήρωες μπορούν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν σε μια ολόφρεσκη περιπέτεια, όπερ και εγένετο. Άλλωστε, αυτή δεν είναι και η λογική του Family Guys; Έτσι, με βασικό πυρήνα τη σχέση του Γουόλμπεργκ με τον αρκούδο, παρακολουθούμε μια νέα ιστορία που καταφέρνει να θίγει, με τον πιο καυστικό τρόπο, πολύ σοβαρά κοινωνικά θέματα, δίχως στιγμή να προδίδει την κωμωδία που υπηρετεί.

Η ιδέα για την υπόθεση της ταινίας αυτής προήλθε από ένα βιβλίο που διάβαζε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος για την υπόθεση Ντρεντ Σκοτ (Το Ανώτατο Δικαστήριο, το 1857, με την «Απόφαση Ντρεντ Σκοτ», αρνήθηκε να θεωρήσει ότι οι μαύροι ήταν πολίτες). Σε αυτή τη λογική… πώς νομιμοποιείται ένα λούτρινο αρκουδάκι να θεωρείται υποκείμενο και όχι αντικείμενο ιδιοκτησίας; Γιατί, όσο ευπροσάρμοστοι κι αν είναι οι άνθρωποι κι όσο κι αν έχουν αποδεχτεί πως «Ζωντάνεψε ο αρκούδος. Τι να πεις… Συνέβη.» κάποια στιγμή θα προκύψει ζήτημα νομιμοποίησης της χρήσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κι έτσι βρίσκουμε τους ήρωές μας επτά χρόνια μετά, με τον Τζον (Γουόλμπεργκ) χωρισμένο και τον Τed φρεσκοπαντρεμένο, αλλά με συζυγικά προβλήματα που μόνο η έλευση ενός παιδιού μπορεί να σώσει.

Πηγή έμπνευσης για τις σκηνές απόλυτου χάους, κλασικές κωμωδίες όπως Planes και Trains and Automobiles.

Εκτός της εκρηκτικής Τζέσικα Μπαρθ που υποδύεται τη σύζυγο του Ted, στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Αμάντα Σέιφριντ, γνώριμη στον Σεθ από τη άψογη συνεργασία και συνύπαρξή τους επί οθόνης στην ταινία A Million Ways to Die in The West. Και αν το Ted το βρήκατε αθυρόστομο… πού να δείτε τώρα τι διαμάντια βγαίνουν από το στοματάκι του αρκούδου μας! Κανείς δεν ξεφεύγει της σάτιράς του... Άλλωστε, το γεγονός πως είναι λούτρινος προσφέρει την ιδανική απενοχοποίηση που ένας άνθρωπος δεν απολαμβάνει συχνά.