Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Σινέ ΓΕΡΑΚΑ ΠΕΜΠΤΗ 11 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Ιουνίου

JURASSIC WORLD
Σκηνοθεσία: Κόλιν Τρεβόροου.
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τάι Σίμκινς, Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο, Ομάρ Σι.
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη - Τρίτη 21.00 & 23.15 (Δυο προβολές)
Τετάρτη 21.20 & 23.30 (Δυο προβολές)


22 χρόνια μετά την πρώτη, τρομακτική επίσκεψη στο πάρκο ψυχαγωγίας, ερχόμαστε να ζήσουμε (με ένα ολόφρεσκο καστ) μοναδικές, επικών διαστάσεων σκηνές καταδίωξης με τον τρισδιάστατο τρόμο (που δεν μπορείς να πεις πως περνά κι απαρατήρητος) να παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Καλωσορίσατε στο ολοκαίνουργιο JURASSIC WORLD μας! Ευχόμαστε να απολαύσετε τη βόλτα σας και το νέο γενετικά τροποποιημένο υβρίδιό μας, την Indominus rex!

Το καλοκαίρι του 2015 αποκτά απειλητικά τεράστιες διαστάσεις καθώς, η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων (που απέδειξε πως η τεχνολογία μέχρι και δεινοσαύρους ανασταίνει) έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτη δύο εκ των προηγούμενων, ο νεοεμφανιζόμενος Κόλιν Τρεβόροφ στο σκηνοθετικό πηδάλιο, έρχεται να σπείρει ακόμα περισσότερο φόβο στο κοινό.

Όταν σκέφτεστε δεινοσαύρους, τι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό; Μα φυσικά το Jurassic Park! Δεν είναι απλά μια ταινία, αλλά μια θεαματική κινηματογραφική εμπειρία που έχουμε όλοι μας μοιραστεί ή για την οποία έχουμε ακούσει. Πρόκειται για την ταινία που έφερε τα πρώτα υψηλής (για την εποχή) τεχνολογίας ειδικά εφέ στη μεγάλη οθόνη, κάνοντάς μας να πιστέψουμε, έστω και για ένα λεπτό, πως οι δεινόσαυροι κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσά μας!

Το καλοκαίρι του 2015 αποκτά απειλητικά τεράστιες διαστάσεις καθώς η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων (που απέδειξε πως η τεχνολογία μέχρι και δεινοσαύρους ανασταίνει) έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτη δύο εκ των προηγούμενων ταινιών, ο νεοεμφανιζόμενος Κόλιν Τρεβόροου στο σκηνοθετικό πηδάλιο έρχεται να σπείρει ακόμα περισσότερο φόβο στο κοινό.

Όλα ξεκίνησαν από μια εμπνευσμένη ιδέα του Μάικλ Κράιτον την οποία υλοποίησε, το 1993, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, σε μια θεαματική κινηματογραφική μεταφορά που ενθουσίασε το κοινό της εποχής. Από τότε, και παρά την ενασχόλησή του με άλλα projects, το κοινό συχνά υπενθύμιζε στον Σπίλμπεργκ πως ανυπομονούσε για την επόμενη κινηματογραφική βόλτα με δεινόσαυρους.

Μολονότι πολλοί σκηνοθέτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ταινία, ο Σπίλμπεργκ επέλεξε (καθώς τον είχε ενθουσιάσει η προηγούμενη -και μόνη- σκηνοθετική του ματιά στην ταινία Safety Not Guaranteed) τον Κόλιν Τρεβόροου, που είναι και ενθουσιώδης φαν του Jurassic Park, αλλά και γενικότερα των ταινιών του Σπίλμπεργκ. Σχολιάζει ο σκηνοθέτης: «Δε θέλαμε άλλη μια ταινία γεμάτη ανθρώπους που τους καταδιώκουν δεινόσαυροι. Αυτό έχει γίνει και μάλιστα καλά. Ένιωθα πως αυτό που αναζητούσε τόσο το κοινό, όσο και ο Στίβεν (Σπίλμπεργκ) ήταν να πάρουμε μια έξοχη βασική ιδέα και να δούμε πού μπορεί να μας πάει, επισκεπτόμενοι ένα γνώριμο μέρος. Και το ερώτημα ήταν: Ποια θα ήταν, λοιπόν, εκείνη η ιστορία που θα έκανε το κοινό να θέλει να δει την ταινία;» Συμπληρώνει, δε: «Έχω μια συγκεκριμένη ανάμνηση από το Jurassic Park. Είναι η τελευταία μέρα του σχολείου κι εκεί που νιώθεις πως αφήνεις μια εποχή και μπαίνεις σε μια άλλη, είσαι μόνος σε μια αίθουσα και μεταφέρεσαι στον κόσμο του Jurassic Park.»

O τάχιστα ανερχόμενος Κρις Πρατ από το Guardians of the Galaxy, έπεισε τους παραγωγούς πως είναι ο κατάλληλος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μολονότι τον είχαν ταυτίσει περισσότερο με κωμικούς ρόλους. Μετά τοGuardians of the Galaxy, ένας νέος actionheroγεννήθηκε και στην ταινία αυτή επιβεβαιώνεται πως ο Πρατ έχει το συνδυασμό που θέλει το Χόλιγουντ. Στο πλευρό του η ταλαντούχα Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (κόρη του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ) που έχει στο βιογραφικό της ταινίες όπως Twilight, Spider- Man 3, The Help, 50/50γεγονός που επιβεβαιώνει την ευρεία γκάμα της.



Από το πρώτο Jurassic Park ξαναβρίσκουμε τον γενετιστή Δόκτορα Γου (Μπ. Ντ. Γουόνγκ) ο οποίος και δημιουργεί και σε αυτή την ταινία νέα είδη δεινοσαύρων… Πιο μεγάλα, πιο τρομακτικά και τελικά πιο φονικά.