Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σινέ ΓΕΡΑΚΑ Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24/06/2015

ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ! UN HEURE DE TRANQUILITE
Σκηνοθεσία: Πατρίς Λεκόντ.
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Καρόλ Μπουκέ, Ρόσι ντε Πάλμα.
Διάρκεια: 79 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη - Κυριακή & Τρίτη 21.00 (Μια προβολή)
Τετάρτη 21.30 (Μια προβολή)

Όταν ο φανατικός θαυμαστής της τζαζ, Μισέλ, βρίσκει ένα σπάνιο άλμπουμ σε μια υπαίθρια αγορά, το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του αμέσως να τον απολαύσει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν φαίνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον του για να μη βρεί... μία ώρα ησυχίας! Η σύζυγος του βρίσκει τη μέρα να του αποκαλύψει κάτι που θα τον ταράξει, ο εκκεντρικός γιος του, του φορτώνει ανεπιθύμητους επισκέπτες , ο κολλητός του ζητάει τη συμβουλή του για κάτι επείγον, ο γείτονας του κάνει συνεχώς ενοχλητικές ερωτήσεις, η καθαρίστρια θέλει να βάλει ηλεκτρική σκούπα, η μητέρα του δεν σταματά να τηλεφωνεί και το κερασάκι στην τούρτα ... η ερωμένη του θέλει να αποκαλύψει την μεγάλη της ενοχή. Αν σε αυτά προστεθούν οι επισκευές που πρέπει να γίνουν στα υδραυλικά του σπιτιού από εργάτες με τους οποίους δεν μπορεί να συνεννοηθεί και η απαίτηση των κατοίκων της πολυκατοικίας να γίνει στο διαμέρισμα του ένα επετειακό πάρτι, η επιθυμία του Μισέλ μετατρέπεται σε έναν αληθινό εφιάλτη. Το μόνο που τον σώζει είναι η μαεστρία του στα ψέμματα, η υπερκινητικότητα του, η πονηριά του, η αισιοδοξία του και το «καλό του άστρο».

Στην τελευταία κωμωδία του Πατρίς Λεκόντ «Μην ενοχλείτε, παρακαλώ!» («Une heure de tranquillite», Γαλλία, 2014) ένας απολαυστικός Κριστιάν Κλαβιέ υποδύεται τον εγωμανή αλλά συμπαθέστατο γάλλο αστό ο οποίος, παρά τις τρομερές προσπάθειες που καταβάλλει, δεν μπορεί να ακούσει τον σπάνιο δίσκο βινυλίου που μόλις αγόρασε. Ο τίτλος του δίσκου αντανακλά πλήρως την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του αλλά και της κατάστασης που θέλει να ζήσει για λίγο: Me, myself and I. Αμ δε!

Στο σπίτι του κυρίου επικρατεί το απόλυτο χάος και η μια αναποδιά ακολουθεί την άλλη με έναν αβυσσαλέο αλλά συγχρόνως απολύτως κωμικό τρόπο τον οποίο ο έμπειρος Λεκόντ ελέγχει στην κάθε λεπτομέρειά του. Ένας πορτογάλος υδραυλικός που παριστάνει τον Πολωνό για να πιάσει δουλειά (Aρνό Ενριέτ), ένας πολωνικής καταγωγής γείτονας-τσιμπούρι (Στεφάν Ντε Γκρουντ), η σύζυγος του ήρωα, κομψή και συγχρόνως υστερική (φίνα και σ' αυτόν τον ρόλο η Καρόλ Μπουκέ), η ερωμένη του, μόνο υστερική (Βαλερί Μπονετόν), μια σπανιόλα οικιακή βοηθός που δείχνει να είναι το πιο λογικό ον του σπιτιού (η αξεπέραστη Ρόζι Ντα Πάλμα των ταινιών του Πέδρο Αλμοδόβαρ), ένας γιος (Σεμπαστιάν Κάστρο) που νομίζει ότι είναι ο αντικαταστάτης της μητέρας Τερέζας...

Πώς μπορείς να τα βγάλεις πέρα κατά τη διάρκεια της χειρότερης ημέρας της ζωής σου, η οποία συγχρόνως τείνει να εξελιχθεί σε ημέρα της απόλυτης αλήθειας; Η απάντηση στην ταινία του Λεκόντ, μια κωμωδία που θα ζήλευε ακόμη και ο Ζαν Ανούιγ αλλά και η απόλυτη καλοκαιρινή σινε-διασκέδαση, η οποία σε κάνει να χαίρεσαι που γυρίζονται ακόμη τέτοιες λεπτού, φίνου χιούμορ κωμωδίες.

JURASSIC WORLD
Σκηνοθεσία: Κόλιν Τρεβόροου.
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τάι Σίμκινς, Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο, Ομάρ Σι.
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη - Κυριακή & Τρίτη 22.45 (Μια προβολή)
Τετάρτη 23.20 (Μια προβολή)


22 χρόνια μετά την πρώτη, τρομακτική επίσκεψη στο πάρκο ψυχαγωγίας, ερχόμαστε να ζήσουμε (με ένα ολόφρεσκο καστ) μοναδικές, επικών διαστάσεων σκηνές καταδίωξης με τον τρισδιάστατο τρόμο (που δεν μπορείς να πεις πως περνά κι απαρατήρητος) να παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Καλωσορίσατε στο ολοκαίνουργιο JURASSIC WORLD μας! Ευχόμαστε να απολαύσετε τη βόλτα σας και το νέο γενετικά τροποποιημένο υβρίδιό μας, την Indominus rex!

Το καλοκαίρι του 2015 αποκτά απειλητικά τεράστιες διαστάσεις καθώς, η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων (που απέδειξε πως η τεχνολογία μέχρι και δεινοσαύρους ανασταίνει) έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτη δύο εκ των προηγούμενων, ο νεοεμφανιζόμενος Κόλιν Τρεβόροφ στο σκηνοθετικό πηδάλιο, έρχεται να σπείρει ακόμα περισσότερο φόβο στο κοινό.

Όταν σκέφτεστε δεινοσαύρους, τι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό; Μα φυσικά το Jurassic Park! Δεν είναι απλά μια ταινία, αλλά μια θεαματική κινηματογραφική εμπειρία που έχουμε όλοι μας μοιραστεί ή για την οποία έχουμε ακούσει. Πρόκειται για την ταινία που έφερε τα πρώτα υψηλής (για την εποχή) τεχνολογίας ειδικά εφέ στη μεγάλη οθόνη, κάνοντάς μας να πιστέψουμε, έστω και για ένα λεπτό, πως οι δεινόσαυροι κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσά μας!

Το καλοκαίρι του 2015 αποκτά απειλητικά τεράστιες διαστάσεις καθώς η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων (που απέδειξε πως η τεχνολογία μέχρι και δεινοσαύρους ανασταίνει) έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτη δύο εκ των προηγούμενων ταινιών, ο νεοεμφανιζόμενος Κόλιν Τρεβόροου στο σκηνοθετικό πηδάλιο έρχεται να σπείρει ακόμα περισσότερο φόβο στο κοινό.

Όλα ξεκίνησαν από μια εμπνευσμένη ιδέα του Μάικλ Κράιτον την οποία υλοποίησε, το 1993, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, σε μια θεαματική κινηματογραφική μεταφορά που ενθουσίασε το κοινό της εποχής. Από τότε, και παρά την ενασχόλησή του με άλλα projects, το κοινό συχνά υπενθύμιζε στον Σπίλμπεργκ πως ανυπομονούσε για την επόμενη κινηματογραφική βόλτα με δεινόσαυρους.

Μολονότι πολλοί σκηνοθέτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ταινία, ο Σπίλμπεργκ επέλεξε (καθώς τον είχε ενθουσιάσει η προηγούμενη -και μόνη- σκηνοθετική του ματιά στην ταινία Safety Not Guaranteed) τον Κόλιν Τρεβόροου, που είναι και ενθουσιώδης φαν του Jurassic Park, αλλά και γενικότερα των ταινιών του Σπίλμπεργκ. Σχολιάζει ο σκηνοθέτης: «Δε θέλαμε άλλη μια ταινία γεμάτη ανθρώπους που τους καταδιώκουν δεινόσαυροι. Αυτό έχει γίνει και μάλιστα καλά. Ένιωθα πως αυτό που αναζητούσε τόσο το κοινό, όσο και ο Στίβεν (Σπίλμπεργκ) ήταν να πάρουμε μια έξοχη βασική ιδέα και να δούμε πού μπορεί να μας πάει, επισκεπτόμενοι ένα γνώριμο μέρος. Και το ερώτημα ήταν: Ποια θα ήταν, λοιπόν, εκείνη η ιστορία που θα έκανε το κοινό να θέλει να δει την ταινία;» Συμπληρώνει, δε: «Έχω μια συγκεκριμένη ανάμνηση από το Jurassic Park. Είναι η τελευταία μέρα του σχολείου κι εκεί που νιώθεις πως αφήνεις μια εποχή και μπαίνεις σε μια άλλη, είσαι μόνος σε μια αίθουσα και μεταφέρεσαι στον κόσμο του Jurassic Park.»

O τάχιστα ανερχόμενος Κρις Πρατ από το Guardians of the Galaxy, έπεισε τους παραγωγούς πως είναι ο κατάλληλος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μολονότι τον είχαν ταυτίσει περισσότερο με κωμικούς ρόλους. Μετά τοGuardians of the Galaxy, ένας νέος actionheroγεννήθηκε και στην ταινία αυτή επιβεβαιώνεται πως ο Πρατ έχει το συνδυασμό που θέλει το Χόλιγουντ. Στο πλευρό του η ταλαντούχα Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (κόρη του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ) που έχει στο βιογραφικό της ταινίες όπως Twilight, Spider- Man 3, The Help, 50/50γεγονός που επιβεβαιώνει την ευρεία γκάμα της.

Από το πρώτο Jurassic Park ξαναβρίσκουμε τον γενετιστή Δόκτορα Γου (Μπ. Ντ. Γουόνγκ) ο οποίος και δημιουργεί και σε αυτή την ταινία νέα είδη δεινοσαύρων… Πιο μεγάλα, πιο τρομακτικά και τελικά πιο φονικά.