Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Συναυλία καθηγητών Μουσικών Εργαστηρίων Δήμου Παλλήνης

Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Άνοιξης, το Σάββατο 23 Μαϊου 2015 και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα θα πραγματοποιηθεί συναυλία των καθηγητών των μουσικών εργαστηρίων του Δήμου Παλλήνης.

Οι καθηγητές
  • Άρης Δημητριάδης μαντολίνο, 
  • Γιάννης Ερενίδης βιολί, 
  • Ιάκωβος Κολανιάν κιθάρα, 
  • Γιώργος Μαρκάλας πιάνο και 
  • Μαρία Πέγκα κιθάρα, 
μας υπόσχονται μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα υψηλών δεξιοτεχνικών και εκφραστικών απαιτήσεων ερμηνευμένα από τους ίδιους.

Το πρόγραμμα θα ανοίξουν οι Άρης Δημητριάδης, μαντολίνο και Μαρία Πέγκα, κιθάρα με την Σονάτα για μαντολίνο και κιθάρα του συνθέτη Giovanni Battista Gervasio της εποχής Baroque, στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνει ο γνωστός κιθαρίστας και υπεύθυνος των μουσικών εργαστηρίων Ιάκωβος Κολανιάν που θα ερμηνεύσει τη δημοφιλή σύνθεση του Ισπανού συνθέτη Isaac Albeniz, “Asturias” και δύο μέρη από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη “Επιτάφιος”, Μέρα Μαγιού και Ήσουν καλός, σε μεταγραφή για κιθάρα από τον ίδιο. 

Ο Γιάννης Ερενίδης στο βιολί και η Μαρία Πέγκα στην κιθάρα θα συνεχίσουν ερμηνεύοντας το NocturneOp.37 για βιολί και κιθάρα του Francesco Molino συνθέτη της αναγέννησης, σειρά έχει ο πιανίστας Γιάννης Μαρκάλας που θα ερμηνεύσει το δεξιοτεχνικό έργο για σόλο πιάνο του FranzList, GrandEtude (Campanella, Pagannini) και το «αισθαντικό» NocturneNo,14 του Frederic Chopin. 

 Ο Γιάννης Ερενίδης στη συνέχεια μαζι με τον Γιώργο Μαρκάλα θα παρουσιάσουν την Σονάτα σε Mi για Βιολί και πιάνο του Wolfgang Amadeus Mozart. 

Την αυλαία θα κλείσουν o Ιάκωβος Κολανιάν και o Γιώργος Μαρκάλας με τον εντυπωσιακό Ισπανικό χορό Introduction and Fandango του ισπανού Luigi Boccherini σε μεταγραφή για κιθάρα και πιάνο.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει η Ράνια Βισβάρδη.

Είσοδος ελεύθερη