Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πολιτιστική Άνοιξη 2015 Δήμου Παλλήνης - Οι εκδηλώσεις του τριημέρου 8-10 Μαΐου 2015

Το τριήμερο 8,9 και 10 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οινοποιείο Πέτρου» παρουσιάστηκε η κλασική ταινία της Disney OI ΑΡΙΣΤΟΓΑΤΕΣ από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου Δ.Ε Παλλήνης σε σκηνοθεσία Βασίλη Αναστασιάδη.

Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε γάτες ξετυλίγοντας το νήμα της αγαπημένης ταινίας των παιδικών μας χρόνων μεταφέροντας μας στο Παρίσι του 1910 όπου μια ιδιόρρυθμη πολυεκατομμυριούχος πεθαίνοντας αφήνει όλη την περιουσία της, στις αγαπημένες της γάτες προκαλώντας την οργή του σατανικού υπηρέτη της ο οποίος όταν μαθαίνει το σχέδιο της, αποφασίζει να τις εξαφανίσει προκειμένου να καρπωθεί εκείνος την περιουσία της.

Οι ζωντανοί χαρακτήρες σε συνδυασμό με την ενέργεια των παιδιών κατόρθωσαν να ενθουσιάσουν το κοινό και κυρίως τους μικρούς μας φίλους οι οποίοι κυριολεκτικά πλημμύρισαν την αίθουσα αγκαλιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια των «ηθοποιών» μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και το δάσκαλο τους για την καλή δουλειά που γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς αλλά και για το ταλέντο τους.

Η «Πολιτιστική Άνοιξη 2015» συνεχίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαϊου με την καθιερωμένη εκδήλωση λήξης των μουσικών προγραμμάτων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Η διαφορετική μελωδία των οργάνων της Φιλαρμονικής μας ταξίδεψε στον πολυποίκιλο κόσμο της μουσικής με τζαζ, ποπ αλλά και κλασικές νότες, αναδεικνύοντας το ευρύ της φάσμα αλλά κυρίως την δεξιότητα και το επίπεδο των σπουδαστών μας όπου χρόνο με το χρόνο ανεβάζουν υψηλά τον πήχη πάντα καταλυτική συμβολή των καθηγητών τους:
  • Κλαρινέτο: Λιουδάκι Κατερίνα, Τσάμου Ασημίνα
  • Φλάουτο: Λαβράνου Μαρία
  • Σαξόφωνο: Τσακμακλή Μαριέτα
  • Τρομπέτα: Μωραϊτης Γιάννης
  • Κόρνο: Μπακούρης Αναστάσιος
  • Τρομπόνι: Κλαβανίδης Σταύρος
  • Κρουστά: Ωραιόπουλος Χρήστος 
  • Τούμπα: Καμβυσίδης Παναγιώτης 
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή λειτουργία των τμημάτων της Φιλαρμονικής κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ευχόμαστε το έργο της μουσικής - πολιτιστικής αναβάθμισης του τόπου μας να συνεχιστεί με τα ίδια ή ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Oι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τη Συναυλία Παιδικών Χορωδιών Δήμου Παλλήνης, την Παρασκευή 15 Μαϊου 2015, με τη συμμετοχή της Παιδικής χορωδία Δ.Ε. Γέρακα & Παιδικής χορωδία Δ. Ε. Παλλήνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.