Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αθλητική Άνοιξη 2015: Το 3ο Σαββατοκύριακο

Το τρίτο Σαββατοκύριακο της Αθλητικής Άνοιξης υπήρξε εξαιρετικά δραστήριο. Η αρχή έγινε με το τουρνουά «ALL DAY ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»,το Σάββατο 23 Μαϊου στα γήπεδα των δημοτικών ενοτήτων Γέρακα και Παλλήνης τα οποία πλημμύρισαν από παδιά, καθώς η συμμετοχή στους προκριματικούς αγώνες είναι κάθε χρόνο θεαματική.

Συνολικά 15 σχολεία της περιοχής έλαβαν μέρος στην διήμερη αυτή γιορτή του αθλήματος. Συγκεκριμένα 260 μαθητές από 7 σχολεία του Γέρακα και 230 μαθητές από σχολεία της Παλλήνης και της Ανθούσας έδωσαν μάχη για μια θέση στους τελικούς αφού πρώτα πραγματοποίησαν 239 αγώνες, 112 στην Παλλήνη και 127 στο Γέρακα.

Την Κυριακή 24 Μαϊου στο γήπεδο της Παλλήνης έλαβαν χώρα οι ημιτελικοί αλλά και ο τελικός όπου απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα στα παιδιά επισφραγίζοντας την λήξη της εκδήλωσης με τον καλύτερο τρόπο.

Παράλληλα το πρωινό του Σαββάτου στο 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα συναντήθηκαν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του Τένις της δημοτικής ενότητας Γέρακα προκειμένου να πάρουν μέρος στο καθιερωμένο τουρνουά των ακαδημιών.

Τα παιδιά μέσα από μια σειρά αγώνων παρέδωσαν μαθήματα επιδεξιότητας αλλά και άριστης τεχνικής κατάρτισης προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα στους γονείς-θεατές-φίλους που παρευρέθηκαν, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στο 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα πραγματοποιήθηκαν οι γυμναστικές επιδείξεις Ενόργανης-Ρυθμικής Δ.Ε. Γέρακα. Συνολικά 250 παιδιά από 3,5 έως 16 χρόνων πήραν τα στεφάνια, τις μπάλες και τις κορδέλες τους με σκοπό να μας μυήσουν στον κόσμο του αθλήματος τους, παρουσιάζοντας εμπνευσμένες χορογραφίες, εντυπωσιακά ακροβατικά και υψηλού επιπέδου ασκησιολόγιο.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον ζήλο και τον κόπο που κατέβαλαν οι προπονητές κατά την διάρκεια της χρονιάς αλλά και την υπερπροσπάθεια από την πλευρά των παιδιών.

Οι εκδηλώσεις της «Αθλητικής Άνοιξης» θα συνεχιστούν το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 09:00 στο 2ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα με τους διαδημοτικούς αγώνες Κολύμβησης και στις 19:00 με τις Γυμναστικές Επιδείξεις Ενόργανης-Ρυθμικής Δ.Ε. Παλλήνης στο 1ο Αθλητικό Γέρακα ενώ την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 9:30 θα πραγματοποιηθούν Αγώνες Στίβου στο Γήπεδο της Παλλήνης.