Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ανταλλακτικό παζάρι του Δήμου Παλλήνης

Με σύνθημα «Δίνουμε ό,τι δε χρειαζόμαστε, παίρνουμε ό,τι έχουμε ανάγκη!», με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο «Ανταλλακτικό Παζάρι του Δήμου Παλλήνης», που διοργάνωσε η Τράπεζα Χρόνου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης και πραγματοποιήθηκε για δύο συνεχόμενα Σάββατα - 16 και 23 Μαΐου 2015 - ως έκφραση αλληλεγγύης σε όσους το έχουν ανάγκη, αλλά και ως εναλλακτική μορφή οργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Στο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου - το Σάββατο 16 Μαΐου - διατέθηκαν πάνω από 1.000 τίτλοι βιβλίων λογοτεχνικών, μυθιστορημάτων, παιδικών παραμυθιών αλλά και σχολικά βοηθήματα, τα οποία συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των κατοίκων της Παλλήνης.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, όπου στεγάζεται η Τράπεζα Χρόνου και το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να αποκτήσει βιβλία σε άριστη κατάσταση, με αντίτιμο την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Στο ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και υποδημάτων - το Σάββατο 23 Μαΐου - σημειώθηκε το αδιαχώρητο από τους δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης και δεκάδων κατοίκων της πόλης μας, ενώ διατέθηκαν εκατοντάδες ρούχα και υποδήματα, όλων των μεγεθών και γούστων, καθώς και δεκάδες παιχνίδια, cd, dvd και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας, όπως γάλα, ζυμαρικά, ζάχαρη κ.λ.π. για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στο Ανταλλακτικό Παζάρι και συνεισέφεραν σημαντικά με τις προσφορές τους, αναγνωρίζοντας την αξία της αλληλεγγύης ανθρώπου σε άνθρωπο και ειδικότερα τους υπαλλήλους του ΔΡΑΣΕ, αλλά και τους εθελοντές, που με αυταπάρνηση στηρίζουν κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης.