Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Άκαρπη η ψηφοφορία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Άκαρπη απέβη η ψηφοφορία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης, που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση υποβάλλονταν στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την έναρξη της συζήτησης του θέματος, και έθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση, 5 συμπολίτες μας.

Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησής ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και για την εκλογή στην θέση απαιτούνται τα 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή στην περίπτωσή μας 22 ψήφοι εκ των 33 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι υποψήφιοι στη διαδικασία που έγινε έλαβαν:

  • Αποστολάκος Ηλίας 1 ψήφο
  • Δαγρές Ιωακείμ (Μάκης) 19 ψήφους
  • Δάρα - Πράπα Θεοδώρα, 8 ψήφους 
  • Φυκούρα Αγγελική, 2 ψήφους
  • Χριστινάκης - Κρουστιάνος Δημήτριος, 0 ψήφους 
  • Λευκά: 1 
Σημειώνω πως η θέση του Συμπαραστάτη είναι "πολιτική" θέση, και από τα αποτελέσματα οι παρατάξεις έδειξαν ότι είναι συμπαγείς, χωρίς "απώλειες". 

Παρόντες στη διαδικασία ήταν 31 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Απουσίαζε για σημαντικούς προσωπικούς λόγους ο κ. Μουρτζιάπης Γεώργιος από την Πλειοψηφία, και ο κ. Γαβράς Νικόλαος ο οποίος αν και παρών απείχε της ψηφοφορίας. Το λευκό ήταν του κ. Μπουλμπασάκου σύμφωνα με δήλωση του ιδίου πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Η διαδικασία εκλογής αν και θα μπορούσε να επαναληφθεί την ίδια ώρα, με απόφαση του Δημάρχου θα γίνει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού προηγουμένως (σύμφωνα με το Νόμο) υπάρξει νέα προκήρυξη και υποβληθούν εκ νέου υποοψηφιότητες.