Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Προβολή της ταινίας "Σιωπηλός Γάμος" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 21:00 (Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ) στην τελευταία προβολή της σεζόν με την ταινία "Σιωπηλός Γάμος". 

Υπόθεση
Ρουμανία, 1953, σ’ ένα μικρό χωριό, ξεχασμένο από τον Θεό, ακόμα κι από τη… «μαμά ΕΣΣΔ»… Ελάχιστοι οι κάτοικοι, αλλά αρκετοί ώστε να γεμίζουν την πλατεία του χωριού και την εκκλησία, σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις! Ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Όλο το χωριό επί ποδός για τις προετοιμασίες. Θα γίνει μεγάλο γλέντι, και, φυσικά, όλοι είναι καλεσμένοι! Τα τραπέζια έχουν στρωθεί. Η αυτοσχέδια τοπική μπάντα έχει ξεκινήσει το τραγούδι και το χορό. Η γαμήλια πομπή έχει ξεκινήσει. Απρόσμενα και ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά τους μια πομπή οχημάτων του Ρωσικού Στρατού. Ο πατερούλης Στάλιν πέθανε. Το εθνικό πένθος κηρύσσεται από σήμερα και για επτά ημέρες. Έχουν μια ώρα στη διάθεσή τους για να μαζέψουν τα… του γάμου και να κλειστούν στα σπίτια τους. Επιβάλλονται συσκότιση, ησυχία και σοβιετικός θρήνος. Όλα του γάμου δύσκολα κι ο Στάλιν πεθαμένος. Αποφασίζουν ότι τίποτα δεν θα διακόψει τη χαρά τους. Θα γιορτάσουν το γάμο των παιδιών.… στα Μουγκά!


Λίγα λόγια
Ρουμάνικη ταινία του 2008 που διαρκεί 87 λεπτά.
Η ταινία εναλλάσσεται μεταξύ τραγωδίας, παρωδίας και κωμωδίας, ρεαλισμού και φαντασίας...
Ο «Σιωπηλός Γάμος» μιλάει για την σιωπή τού λαού της Ρουμανίας την εποχή του κομμουνισμού, και αν και σκηνοθετικό ντεμπούτο, ξεχωρίζει ως έργο άρτιο και περίτεχνο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Horatiu Malaele
Σενάριο : Adrian Lustig, Horatiu Malaele
Πρωταγωνιστές : Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu

Περισσότερες πληροφορίες και κριτικές για την ταινία
IMDB: Σιωπηλός Γάμος
Athinorama: Σιωπηλός Γάμος
Cine.gr: Σιωπηλός ΓάμοςClickAtLife: Σιωπηλός Γάμος




Τρέιλερ


Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.