Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Προβολή της ταινίας "Ο Χορευτής του Επάνω Ορόφου" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας εύχεται καλό Πάσχα και σας προσκαλεί την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 και ώρα 21:00 (Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ) στην προβολή της ταινίας "Ο Χορευτής του Επάνω Ορόφου"

Υπόθεση
Ο αστυνομικός Αγκοστίν Ρέγιας έχει αναλάβει τη σύλληψη του ηγέτη των ανταρτών, Ιεζεκιήλ, που οργανώνει τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης. Το κράτος με το στρατό του ανταποδίδει τα χτυπήματα, στη ζωώδη και εκφοβιστική τακτική των οπαδών του Ιεζεκιήλ, με τον ίδιο χυδαίο και βάναυσο τρόπο. Αυτή η αντιπαλότητα αναστατώνει τους πολίτες και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μαζικού πανικού. Ο Ρέγιας - στα ίχνη του θρυλικού Ιεζεκιήλ - διαισθάνεται τον επικίνδυνο κλοιό που υφαίνουν γύρω του οι αντάρτες. Μόνον χάρη της Γιολάντας - δασκάλας χορού της κόρης του - βρίσκει τη δύναμη να μην εγκαταλείψει την έρευνα.

Λίγα λόγια
Ισπανο-αμερικανική ταινία του 2002 που διαρκεί 132 λεπτά.
Πολιτικό θρίλερ στα πρότυπα των ταινιών του Κώστα Γαβρά, που εμπνέεται από τη δράση της τρομοκρατικής ομάδας "Φωτεινό μονοπάτι" στη δεκαετία του '70.
Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ John Malkovich ενώ πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Javier Bardem.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο "Rota Soundtrack" στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : John Malkovich
Σενάριο : Nicholas Shakespeare, Nicholas Shakespeare
Πρωταγωνιστές : Javier Bardem, Laura Morante, Juan Diego Botto

Περισσότερες πληροφορίες και κριτικές για την ταινία
IMDB: Ο Χορευτής του Επάνω Ορόφου
Athinorama: Ο Χορευτής του Επάνω Ορόφου
Cine.gr: Ο Χορευτής του Επάνω Ορόφου