Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ομόφωνες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της REDS ΑΕ

Κλικ στην εικόνα για video
από τη συνεδρίαση
Σε ομόφωνες αποφάσεις δράσεων σχετικά με την κατάσχεση ποσού 4.634.782,42 € εκ των διαθεσίμων του Δήμου Παλλήνης από την εταιρεία REDS ΑΕ, κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης στη συνεδρίαση του της 3/2/2015. 

Απόφαση 1η: 
  • Καταγγέλλει ανεπιφύλακτα την ακολουθούμενη πρακτική και τη στάση της REDS Α.Ε. κατά του Δήμου Παλλήνης 
  • Καλεί δημόσια την εταιρεία REDS A.E. να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει, με πρωταρχικό σκοπό την αποζημίωση της σε γη και σε κάθε περίπτωση να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια ικανοποίησης των απαιτήσεων της βάσει δικαστικών αποφάσεων η οποία θα επιφέρει βίαιη ανατροπή στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου. 
  • Καλεί όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ κ.ά.), να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος. 
  • Συγκροτεί διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, με πρόεδρο τον Δήμαρχο. 
  • Εξουσιοδοτεί την άνω διαπαραταξιακή επιτροπή για κάθε ενέργεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών στη κατεύθυνση διεκδίκησης των αιτημάτων μας, ανάλογα με τις εξελίξεις. 
  • Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Απόφαση 2η
  • Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Παλλήνης να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να καταλογιστούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη οι ανάλογες ευθύνες, αν υπάρχουν. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι:

Α' Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Πάντζας, Σκουρολιάκος, Δέδες και η κα Σωτηρίου οι οποίοι άπαντες τοποθετήθηκαν υπερασπιζόμενοι το Δήμο Παλλήνης και δεσμευόμενοι πως αμέσως μετά την ορκωμοσία τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία. 
Αν και είχαν κληθεί άπαντες οι νέοι βουλευτές της Περιφέρειας, ουδείς άλλος παρευρέθηκε.
Επίησης στο ίδιο μήκος κύματος με τους βουλευτές τοποθετήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου.  

Β' Της απόφασης είχε προηγηθεί η εισήγηση του Δημάρχου ο οποίος είπε: 

"Μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις και τις δηλώσεις της εταιρείας REDS A.E. προς τον τύπο κατέστη σαφές ότι η εν λόγω εταιρεία έχει επιλέξει να επιδιώξει ίδια οικονομικά συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας της Παλλήνης, παραβαίνοντας τόσο τις δικές της έγγραφες δεσμεύσεις για να αποζημιωθεί σε είδος για τη γη που εκχώρησε πέραν των νομίμων υποχρεώσεων της όσο και τις ηθικές της υποχρεώσεις απέναντι σε μια κοινωνία η οποία την φιλοξενεί, από την οποία ωφελείται στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και από την οποία έχει ωφεληθεί πολλαπλώς στο παρελθόν και το ίδιο αναμένει να ωφεληθεί και στο μέλλον.

Η όποια άμεση και μονομερής ενέργεια της REDS A.E. θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποστέρηση από την τοπική κοινωνία κονδυλίων που προορίζονται για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής, την ανατροπή του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου και ακόμη τη δυσλειτουργία βασικών κοινωνικών υποδομών (όπως Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, κοινωνικές παροχές, κ.α.) σε μια περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την βαθειά οικονομική κρίση, την ύφεση και την ανεργία, στρεφόμενοι στο Δήμο για στήριξη ακόμη και σε θέματα επιβίωσης.

Θεωρούμε αδιανόητο τα επιχειρηματικά συμφέροντα να υπερβαίνουν τα συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Παλλήνης ακόμη και αν ενδύονται τον χιτώνα νομικών κανόνων δικαίου. Θεωρούμε αδιανόητη την επίδειξη τέτοιας αναλγησίας έναντι των κοινωνικών αναγκών των πολιτών από μια εταιρεία που η επιτυχία των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων εξαρτάται και από αυτή την κοινωνία κατά της οποίας στρέφεται.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ανεπιφύλακτα τη στάση της REDS Α.Ε. κατά του Δήμου Παλλήνης και την ΚΑΛΟΥΜΕ δημόσια, έστω και τώρα, να τιμήσει τις έγγραφες δεσμεύσεις της και την ηθική υποχρέωση που έχει απέναντι στην κοινωνία της Παλλήνης και να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει, με πρωταρχικό σκοπό την αποζημίωση της σε γη, όπως είχε εξ’ αρχής συμφωνηθεί, σε κάθε δε περίπτωση να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια ικανοποίησης των απαιτήσεων της βάσει δικαστικών αποφάσεων η οποία θα επιφέρει βίαιη ανατροπή στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου, με την αφαίρεση ενός τόσο μεγάλου ποσού, και θα στερήσει τη δυνατότητα του Δήμου να εκτελέσει αναγκαία έργα αλλά ακόμη και να παρέχει στους κατοίκους κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες".


Γ' Υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ η οποία λέει: 

Κάτω τα χέρια από τα λεφτά του Δήμου Παλλήνης
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ


Αγαπητοί συμπολίτες

Καταδικάζουμε την προκλητική ενέργεια της εταιρίας REDS A.Ε, η οποία στην προσπάθειά της να επιλύσει διαφορά πολεοδομικής φύσης με το Δήμο μας, βάζει βαθιά το χέρι της στο ταμείο του Δήμου.

Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, μπορεί να αρπάξει από το ταμείο του Δήμου, ποσό ύψους 4.650.00 ευρώ, οδηγώντας τον, υπό τις παρούσες συνθήκες, σε οικονομικό μαρασμό. Και αυτό, έναντι της οφειλής του Δήμου προς αυτή, έκτασης 8,8 στρεμμάτων από την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Τρίγωνο Κάντζας.

Η εταιρεία REDS συμφερόντων του Μπόμπολα ενεργώντας πέρα από κάθε ηθική δεοντολογία, αθέτησε την έγγραφη συμφωνία που είχε κάνει στο παρελθόν με το Δήμο και μέσω της Δικαιοσύνης αλλάζει τα δεδομένα. Δεν υπολογίζει όμως ότι οι πολίτες της Παλλήνης θα είναι απέναντι.

Η δικαστική απόφαση οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης από πλευράς του Δήμου, βασικών αναγκών των πολιτών της Παλλήνης του Γέρακα και της Ανθούσας .

Απαιτούμε από την εταιρεία REDS A.E. να μην υλοποιήσει την απόφαση του Δικαστηρίου. Η επίλυση της διαφοράς να γίνει με την παραχώρηση αντίστοιχης έκτασης από την τράπεζα γης, που δημιουργήθηκε από τις νέες εντάξεις στο σχέδιο.

Ήρθε η ώρα ο λαός του Δήμου Παλλήνης να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Η επιλογή του Δημάρχου κ. Ζούτσου, δύο χρόνια τώρα, να ασχολείται με το θέμα μόνο μέσω της δικαστικής οδού και να διαβεβαιώνει μάλιστα μέχρι πρόσφατα (12/2014), ότι όλα βαίνουν καλώς, αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων αναποτελεσματική. Η άσκηση πολιτικής με τη λογική «κατόπιν ενεργειών μου» του κ. Ζούτσου είχε κοντά πόδια, αλλά το τίμημα της, το πληρώνουν οι κάτοικοι. Για το μόνο που φρόντισε με συνέπεια ήταν να αυξήσει τα Δημοτικά τέλη όταν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι έκαναν μειώσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Καλούμε σε συστράτευση τις συλλογικότητες του τόπου μας, ώστε να αποτρέψουμε την αφαίμαξη οικονομικών πόρων που ανήκουν στο λαό της Παλλήνης. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να σημάνει γενικό προσκλητήριο προς τους φορείς και του κατοίκους της περιοχής και από κοινού να προχωρήσουμε άμεσα στην πραγματοποίηση κινητοποιήσεων που θα δώσουν το μήνυμα στην εταιρία REDS, ότι οι πολίτες του Δήμου Παλλήνης θα υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.