Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Μπουλμπασάκος-Μπάκας χωριστοί δρόμοι χωρίς ανεξαρτητοποίση αλλά και χωρίς διαγραφή

Δήλωση με την οποία αποστασιοποιείται χωρίς όμως να ανεξαρτητοποιείται από το συνδυασμό του κ. Μπάκα με τον οποίο εκλέχτηκε, ανέγνωσε ο κ. Μπουλμπασάκος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου 2014. Η δήλωση του κ. Μπουλμπασάκου δεν είναι τίποτε άλλο μια καταγραφή της μέχρι σήμερα στάσης του, με την οποία σε αρκετά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφιζε διαφορετικά από τον κ. Μπάκα, επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε.

Ο κ. Μπάκας τοποθετούμενος λιτά, δήλωσε ότι "η παράταξη εκφράζεται από τον επικεφαλής της" δηλαδή τον ίδιο, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά σε διαγραφή του κ. Μπουλμπασάκου.

Υπενθυμίζω ότι με ο συνδυασμός του κ. Μπάκα, έχει δύο έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο τις οποίες έχουν καταλάβει ο κ. Μπάκας ως επικεφαλής και ο κ. Μπουλμπασάκος.

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του κ. Μπουλμπασάκου:

«Η επί 40 χρόνια πολιτική μου παρουσία στο χώρο της Αριστεράς με έμαθε ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με συναινέσεις, συνεργασίες και σύνθεση απόψεων.
Τα κόμματα πλέον είναι πολυτασικά, πολυφωνικά και οι αποφάσεις βασίζονται σε συλλογικές διαδικασίες με σεβασμό όλων των απόψεων.
Αν αυτό συμβαίνει στα κόμματα/αντιλαμβάνεστε τι πρέπει να ισχύει για δημοτικές παρατάξεις, που εκεί συνυπάρχουν πολίτες με διαφορετικές κομματικές προτιμήσεις με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικά βιώματα και αναφορές.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία συγκροτήθηκε σε αυτή τη βάση και προσπαθεί να υπηρετήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, με συνέπεια και συνέχεια.
Δεσμεύθηκε ότι θα ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση μακριά από λαϊκισμούς και συντηρητικές επιλογές.
Η Δημοτική Συμμαχία Πολιτών που συγκροτήθηκε ένα χρόνο πριν τις εκλογές και υπήρξε βασική συνιστώσα της παράταξης, εξακολουθεί να υπερασπίζεται μέσα από τη δική μου παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο τις αρχές και τις δεσμεύσειςτης στους δημότες της Παλλήνης.
Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε ορισμένα ζητήματα, ακόμα και αντίθετες απόψεις.
Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις ίδιες αξίες και αρχές που υπηρέτησα διαχρονικά από την Κίνηση Πολιτών Γέρακα, από τη Δημοτική Οικολογική Συνεργασία και σήμερα από την Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία, ακόμα και αν αυτό σημαίνει διαφορετική στάση από τον επικεφαλής.
Κριτήριο για μένα παραμένει η εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών και το καλό της Πόλης»