Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα συναντιέται με σχολείο από την Καισάρεια της Καππαδοκίας

Σ ’έναν κόσμο σαν τον σημερινό, όπου ολοένα νέες εστίες έντασης απειλούν την παγκόσμια ειρήνη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην προσέγγιση και ενημέρωση των λαών σε έργα ειρηνικά και δημιουργικά. Γιατί οι διαφορετικοί πολιτισμοί πρέπει να μάθουν να ζουν δίπλα δίπλα, να μελετούν την ιστορία του άλλου, τα ιδανικά του, την τέχνη και την κουλτούρα του, να έχουν, δηλαδή, εκείνη την πολιτιστική ανταλλαγή δυνατοτήτων που έχει ως στόχο τον αμοιβαίο πλουτισμό και την παγκόσμια ειρήνη.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα με Λυκειακές Τάξεις συνάντησε το σχολείο Mehmet Soysarac Ortaokulu από τη μακρινή Καισάρεια της Καππαδοκίας για να δουλέψουν στο κοινό θέμα: «Living our Common Ancestry».

Δέκα λοιπόν μικροί μαθητές και μαθήτριες με τον Διευθυντή του σχολείου και τρεις εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το Δήμο Παλλήνης στο διάστημα 13-19 Οκτωβρίου 2014, δούλεψαν με τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου σε κοινά εργαστήρια, περιηγήθηκαν σε μνημεία του τόπου μας και γνώρισαν την παραδοσιακή φιλοξενία της ελληνικής οικογένειας αλλά και του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης, τους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο σε μια σεμνή τελετή στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Πιστικίδης και στη συνέχεια τους παρέθεσε γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.

Η συνεργασία των δύο σχολείων βέβαια, συνεχίζεται και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δράσεις και νέες συνεργασίες. Η γνωριμία του άλλου, του πολιτισμού του, αναφορικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο, είναι δυνατή μόνο μέσω μιας διαρκούς και ειλικρινούς επικοινωνίας.

Στο πρόγραμμα Comenius κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-15 συμμετέχει η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού σχολείου Δρ. Πολυτίμη Γκέκα και οι εκπαιδευτικοί Παρασκευή Φλώρου Αγγλικής Φιλολογίας, Ευφροσύνη Παχιαδάκη Φιλόλογος, Μαρία Χατζή Μουσικός, Τερψιχόρη Γιαννοπούλου Γαλλικής Φιλολογίας .

Επίσης συμμετέχουν οι μαθητές: Αθανασίου Μυρτώ, Αθανασοπούλου Ελ., Ανέστη Λ., Καρδάμη Χρ., Κανατσά Διον., Καραγιώργος Παν., Λουπάκης Γ., Ξενία Αγγ., Σακελλαριάδη Π., Παπανικολάου Ελ., Κοκκινέα Ά., Πάντζαρη Μελ., Κλης Αν., Σαββόπουλος Αλέξ., Παλαιολόγος Κων., Τσίρου Όλ., Ντούτσου Χριστ., Φραγκούλης Κων., Σοφρώνης Στ., Χαραλαμπίδη Βασ.,