Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο Δήμο Παλλήνης

Υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και της εταιρείας Free - Recycle, σχετική συμφωνία συνεργασίας για συλλογή και μεταφορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση, με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τους πολίτες.

Η εν λόγω συνεργασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε 25 περίπου σημεία του Δήμου Παλλήνης, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να τοποθετούν: μικρές σε μέγεθος συσκευές, π.χ. ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ, φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π.

Για τις ογκώδεις οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, στεγνωτήρια ρούχων, ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνοι μικροκυμάτων, συσκευές ψύξης και θέρμανσης, κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λ.π., μ' ένα τηλεφώνημα στο 210 8064402, η εταιρεία Free - Recycle παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το χώρο σας τις μεγάλες συσκευές

Ο Δήμος Παλλήνης πρεσβεύει ότι η ανακύκλωση είναι το μέσον προκειμένου να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, διότι οι παλαιές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να αποφέρουν περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, αφού εξοικονομούνται φυσικοί πόροι, με την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, με την αύξηση του χρόνου ζωής των X.Y.T.Α., ενώ παράλληλα περιορίζεται το κόστος συλλογής, μεταφοράς και τελικής διάθεσης.

Η εταιρεία Free - Recycle, είναι συνεργάτης της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ (του επίσημου αδειοδοτημένου φορέα από το κράτος για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών).