Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η ταινία PROSEFHI, του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης και ο Θανάσης Νεοφώτιστος σας προσκαλούν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 στο Οινοποιείο Πέτρου (Είσοδος Ελεύθερη), στην προβολή της ταινίας μικρού μήκους PROSEFHI (GREEK SCHOOL PRAYER) που γυρίστηκε στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και απέσπασε το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της επιτυχίας της ταινίας & μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ελληνική ταινία μικρού μήκους του 2014 που διαρκεί 20 λεπτά.
Η ταινία γυρίστηκε στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι μαθητές του σχολείου.
Πρόκειται για την ταινία που κέρδισε το Βραβείο “Χρυσός Διόνυσος” στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ενώ κέρδισε και την “Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου” στο ίδιο φεστιβάλ. Ακόμα, στην ταινία απονεμήθηκε “Εύφημος Μνεία” στο φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας” για «τον πετυχημένο χειρισμό ενός ευαίσθητου και δύσκολου θέματος, την καθοδήγηση των νεαρών ηθοποιών, τον ρεαλισμό και την ωριμότητά της».

Στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, του προκαλούν τρόμο. Όταν μαθαίνει ότι πρέπει να πει την πρωινή προσευχή, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά σε όλο το σχολείο και κυρίως μπροστά σ’ αυτόν;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Θανάσης Νεοφώτιστος
Σενάριο : Θανάσης Νεοφώτιστος, Γρηγόρης Σκαράκης
Πρωταγωνιστές : Χρήστος Καραβέβας, Στέλιος Καραμπίνας.