Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση χορωδιών

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Λίγο πριν το τέλος των φετινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014, τέσσερις χορωδίες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας έσμιξαν πάνω στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 με σκοπό να πραγματοποιήσουν την 2η Συνάντηση Χορωδιών. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν η Χορωδία Αλιβερίου, η Χορωδία Πανεπιστημίου Πάτρας, η Χορωδία Εργάνης και τέλος η Χορωδία του Δήμου Παλλήνης.

Η βραδιά άνοιξε με τη φιλοξενούμενη χορωδία του Αλιβερίου η οποία επέλεξε να μας θυμήσει έντεχνα κομμάτια της δεκαετίας του 70&80, τα περισσότερα με την στιχουργική υπογραφή του Λευτέρη Παπαδόπουλου, από μια χορωδία η οποία μετρά ήδη 19 χρόνια παρουσίας και πάνω από 300 συναυλίες και εκδηλώσεις στο ενεργητικό της υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Επόμενη στη σειρά ήταν η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία απαρτιζόμενη κατά κύριο λόγω από φοιτητές και έχοντας λάβει μέρος σε συναντήσεις χορωδιών, Φεστιβάλ και Πανεπιστημιάδες σε όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό μας παρουσίασε διασκευές κυρίως ξένων κλασικών τραγουδιών δίνοντας μια κοσμοπολίτικη νότα στη βραδιά. Υπεύθυνη για τη διεύθυνση χορωδίας του Πανεπιστημίου Πάτρας είναι η κα Λίνα Γερονίκου.

Σε ατμόσφαιρα κινηματογράφου κινήθηκε η χορωδία της Εργάνης γεμίζοντας την αίθουσα με γνώριμες μουσικές από παλιές, αγαπημένες ελληνικές ταινίες σε διασκευή από τον κ. Βελεγράκη Άγγελο ο οποίος διδάσκει την χορωδία από την σύσταση της μέχρι τώρα.

Την αυλαία της συνάντησης έκλεισε η χορωδία του Δήμου Παλλήνης με ένα ποικίλο ρεπερτόριο που περιελάμβανε από Κεφαλλονίτικες Αριέττες μέχρι Παραδοσιακά Πολίτικα «ταξιδεύοντας» μας μουσικά σε διαφορετικές εποχές και τόπους υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Χαράλαμπου Μιχαηλίδη.