Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Γράφει ιστορία με κάθε φύλλο της

200 φύλλα φωνής του Γέρακα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Και τι να γράψει; Χαρές, λύπες, επαναστάσεις, συμβιβασμοί, άγχη. Όλα μέσα από τις σελίδες της. Και άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι, που χωρίς αυτούς η εφημερίδα δεν θα έβγαινε ποτέ. 
Τους ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τη Φωνή του Γέρακα. Είναι τόσα πολλά. Κάποιοι μεγαλώσαμε μαζί της.

Θα σταθώ στις Χαρές. Κάθε τυπωμένο φύλλο, ένα προς ένα, όλα τους μια ξεχωριστή χαρά. Ξέρω ότι δεν συμφωνούσατε πάντα όλοι σας με τα γραφόμενα. Ακόμα συμβαίνει αυτό. Θα σας πω όμως ότι δεν γίνεται να βγαίνει μια εφημερίδα κάθε μήνα για τόσους μήνες με τέτοια συνέπεια και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ότι και να γραφτεί κάποιοι θα συμφωνούν και κάποιοι θα διαφωνούν. 
Το θέμα είναι να αποδίδεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια η πραγματικότητα. Και η Φωνή του Γέρακα το πετυχαίνει αυτό. Επίσης η Φωνή του Γέρακα πετυχαίνει και κάτι άλλο. Αν κάποιος συγκεντρώσει όλα τα φύλλα της, αυτομάτως έχει στα χέρια του την πρόσφατη, αλλά χάρη στις αναφορές της και την πιο παλιά, ιστορία του Γέρακα. 

Αυτό είναι η Φωνή του Γέρακα, αυτό κάνει. Πληροφορεί με εγκυρότητα και συνέπεια, αλλά ταυτόχρονα γράφει ιστορία με κάθε φύλλο της. Γι' αυτό και την περιμένουν όλοι κάθε μήνα, ακόμη και αυτοί που δεν την συμπαθούν.

Το μυστικό της επιτυχίας της δεν είναι οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και η πολυπληθής συντακτική ομάδα. Βασίζεται στην αγάπη για τον τόπο, που διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια τις διοικήσεις του Συλλόγου ΠΗΓΗ, στην ανιδιοτελή προσφορά (η Φωνή του Γέρακα βγαίνει αποκλειστικά με εθελοντική προσφορά) και στο μεράκι.

Εύχομαι στη Φωνή του Γέρακα να χιλιάσει τα φύλλα της και να συνεχίσει να πορεύεται όπως μέχρι σήμερα.